USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ігор Палиця передав бійцям батальйону «Луцьк» шість броньованих вантажівок. Фото

6 Квітня 2022 18:29
Батальйон оперативного реагування «Луцьк» з часу створення нараховує вже понад вісім тисяч добровольців. Більшість із них мають військовий досвід.

Бійці відповідно вишколені, належно обмундировані й озброєні до зубів. Нині вони ще й отримали сучасні та потужні транспортні засоби, які стануть їм у нагоді під час виконання бойових завдань.

Народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця передав для добровольців батальйону «Луцьк» шість броньованих КрАЗів, а литовські партнери – шість ендуро-мотоциклів і два квадроцикли.
Читати ще: «Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь

Нагадаємо, 1 березня в Луцькій громаді для підтримки безпеки та порядку, виконання бойових завдань з оборони міста й сіл створено батальйон оперативного реагування «Луцьк».

Вдалось мобілізувати підрозділ з півтори тисячі підготовлених, злагоджених, озброєних та з бойовим досвідом бійців, з яких утворили батальйон. Його очолив голова ГФ «Варта порядку», військовий з досвідом, підполковник Олександр Тиводар.

Щодня особовий склад успішно проходить бойове злагодження та відпрацьовує ведення бою. Батальйон має надсучасні NLAW, прилади нічного бачення, він забезпечений стрілецькою, протитанковою зброєю, має пересувні ракетно-зенітні комплекси. Також добре захищений від ворожих куль, адже має вдосталь бронежилетів.

Читати ще: Батальйон «Луцьк»: на варті порядку та готовий дати відсіч ворогу

Тепер же завдяки нардепу Ігорю Палиці батальйон зумів значно розширити парк транспортних засобів.
Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини Олександр Тиводар, усі транспортні засоби сучасні, потужні, надійні й ідеально підходять для пересуванням бездоріжжям.

«Ми отримали від Ігоря Петровича шість броньованих КрАЗів 2014 року випуску. Це машини у відмінному стані з невеликим пробігом. Їх використовуватиме особовий склад батальйону для виконання бойових завдань із захисту нашої країни. Ці транспортні засоби допомагатимуть нам оперативно і якісно виконувати завдання командування. Окремі підрозділи нашого батальйону вже виконують бойові завдання на сході», – зазначив він.
Як наголосив, броня європейського зразка захистить автомобілі від осколків, крупнокаліберного кулемету чи стрілецької зброї, завдяки чому люди, які перебуватимуть у транспорті під час, наприклад, обстрілу, зможуть урятуватися. Зараз машини обшивають листами цієї броні.
Також у розпорядження батальйону «Луцьк» надійшли від литовських партнерів шість ендуро-мотоциклів та два квадроцикли. Ці транспортні одиниці призначені для пересування бездоріжжям під час виконання розвідувальних завдань.
«Цей транспорт призначений для нашого розвідувального підрозділу. За потреби бійці з квадрокоптерами виїжджатимуть на територію бойових дій, виявлятимуть противника і передаватимуть його дані артилерії для подальшого знищення, а самі передислоковуватимуться в підрозділ», – розказав Олександр Тиводар.

Водночас звернув увагу: якщо ворог насмілиться ступити на волинську землю, то зіткнеться з нещадним спротивом – батальйон «Луцьк» дасть негайну відсіч противнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Воїн Показати IP 6 Квітня 2022 19:54
Я чув, що в підрозділ вступило вже 15 тисяч добровольців
Vasyl Показати IP 7 Квітня 2022 00:44
Дякуємо, хай служить техніки успішно і певертається разом з захисниками додому після перемоги, шоб всі були здорові і щасливі.
Лучанка Показати IP 7 Квітня 2022 11:33
А вони тільки по тилах чи і на передову поїдуть
додік до Лучанка Показати IP 7 Квітня 2022 12:23
Волинь в будь який момент може стати передовою...
Лучани до Лучанка Показати IP 7 Квітня 2022 20:00
А в тилах люди не живуть?? Чи ти чекаєш орків на Волинь??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus