USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Ігор Палиця пообіцяв підтримати вимоги волинських ветеранів силових відомств

6 Лютого 2018 16:05
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця підтримує вимоги військових пенсіонерів щодо перерахунку пенсій. Політик зустрівся із людьми під час пікету та обговорив майбутнє звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів. Про це повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Так, сьогодні, 6 лютого, ветерани та пенсіонери силових відомств України провели акцію протесту на Київському майдані Луцька. Головні організатори - члени громадської організації "Громадський рух пенсіонерів силових відомств". Вони озвучили свої вимоги перед головною адмінбудівлею області. Йдеться про належне пенсійне забезпечення, збереження соціальних гарантій та пільг, інформують у прес-службі Волинської облради.

Ветерани критикують урядове рішення про відтермінування постанови Кабінету Міністрів №704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб". Ветерани вимагають від Уряду повернутися у правове поле і забезпечити дотримання конституційних прав колишніх силовиків. Вони вимагають від української влади зайнятися розвитком економіки держави, відновити роботу підприємств, дати змогу бізнесу та інвесторам бути впевненими у майбутньому розвитку, повернути кошти з офшорів, які мають працювати на Україну.

Пенсіонери силових відомств пікетують Волиньраду уже вдруге. Адже у Кабінеті Міністрів України пообіцяли військовим пенсіонерам збільшити пенсійне забезпечення з першого січня 2018 року, проте пізніше, відтермінували це на рік – до 2019.

«Я служив в ракетних військах і зараз в мене пенсія 1452 гривні. Ми отримуємо менше ніж мінімальна заробітна плата. Вони чекають поки ми повмираємо», - нарікав один із пікетувальників.

З ветеранами зустрівся голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Він пообіцяв, що на сесії облради, яка скликана на 8 лютого, буде підготовлене звернення до Кабміну та Верховної Ради про перерахунок пенсій військовим.

«Я переконаний, що на найближчій сесії обласної ради ми, спільно з депутатами, підтримаємо це звернення, - каже голова обласної ради. – Ми на стороні людей».

Політик зауважив, що попри те, що пенсії планували підвищити вже цього року, грошей у державній казні на це не передбачили.

«Проблему реально вирішити і це робити потрібно. Питання в тому, чи цього хоче керівництво держави. Чи, навпаки, ці кошти відтягують на якісь інші програми, де їх ділять по кишенях. Ми бачимо таку ж ситуацію по військовому збору, по військовому бюджету. Це неправильно. Адже потрібно приймати правильні рішення в кабінці для голосування (на виборах, - авт.), і не вірити тим, хто своїх обіцянок не дотримує. Обласна рада прийме звернення до Верховної Ради і Кабінету Міністрів, а що це дасть – подивимося. Я вже не вірю ні Кабміну, ні парламенту, як і ці люди. Проте, ми все ж будемо намагатися вплинути і вирішити їх проблему», – констатує Ігор Палиця.

Нагадаємо, що з аналогічними вимогами на акцію протесту виходили й військові пенсіонери. Вчора постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією внесла на розгляд ради проект рішення Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо перерахунку та виплати пенсій військовим пенсіонерам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Григорій Іванович Показати IP 6 Лютого 2018 17:00
"Витерани та пенсіонери силових відомств України" хто не був на фронті а сидів в теплих кабінетах як наприклад кадровики або ж інші "доярі" автошляхів в 40 років пішли на пенсію. Пенсійний закон повинен бути один для всіх, ніяких преференцій, за винятком фронтовиків чи за інші особливі заслуги перед державою а не власним карманом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus