USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ірина Констанкевич: «Одне з головних питань – фінансування опорних шкіл»

19 Січня 2018 08:58
Днями у навчально-виховному комплексі «ЗОШ І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад с.Городок» – філії опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» Ірина Констанкевич зустрілася з освітянами та головою Прилісненської ОТГ Ігорем Терещенком. Участь в обговоренні освітянських питань взяли також голова Волинського УКРОПу, радник голови Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов, заступник голови правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Ірина Мирославівна зазначила, що Прилісненська ОТГ демонструє ефективну командну роботу.

«Одне із найголовніших питань – проблема фінансування опорних шкіл, оскільки заклад не отримав передбачених у бюджеті коштів. А відтак, зміни, які передбачені законом України «Про освіту» не можуть бути втіленими у життя».

Для вирішення цього питання Ірина Мирославівна подала депутатський запит у Міністерство освіти та науки та Міністерство фінансів України.

Під час обговорення проблематики шкіл Прилісненської ОТГ порушувалися питання добудови 4 класних кімнат у школі в селі Лишнівка, перекриття даху Серхівської школи, утеплення Галузіївського загальносвітнього закладу, придбання шкільних автобусів та оснащення комп’ютерного класу загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Городок.

Додамо, що незабаром у школі села Городок Маневицького району встановлять новий котел. Це стало можливим завдяки народному депутату Ірині Констанкевич, з ініціативи та за поданням якої з держбюджету виділи необхідну суму на таке обладнання. А це 270 тисяч гривень. Надійшли вони в останніх числах минулого року. Такий же котел невдовзі встановлять і у школі села Лишнівка. Нині триває перевірка ради Прилісненської об’єднаної територіальної громади щодо освоєння державних коштів. А тому початок процесу з їх освоєння затягується.


Зауважимо, що Ірині Констанкевич вдалося залучити вже 8 млн гривень на розвиток освіти чотирьох районів 23 виборчого округу – Маневицького, Любешівського, Ківерцівського та Камінь-Каширського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus