USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Італійський енергогігант відкриє рахунок у рублях для оплати російського газу

17 Травня 2022 23:25
Італійський енергетичний гігант Eni SpA відкриє рахунки у рублях та в євро в російському «Газпромбанку», щоб здійснювати оплату за поставлений російський газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Eni SpA погодився на вимоги москви про розрахунки за газ у російській валюті.

Рішення було ухвалено для того, щоб гарантувати своєчасні платежі й уникнути перебоїв з постачанням газу.

Компанія пішла на це у той час, як ЄС уникав письмового викладу нових докладних вказівок щодо постачання газу після того, як президент росії наполіг, щоб за газ платили в рублях.

Нові процедури Eni SpA будуть нейтральними і з точки зору витрат, і ризиків, і не будуть несумісними з санкціями, заявила компанія у вівторок. Платіжне зобов'язання може бути виконане переказом у євро, наголосила Eni.

На сьогодні ЄС випустив два набори інструкцій щодо оплати за газ, обидва залишають простір для тлумачення.

Читати ще: Литва першою з країн ЄС повністю відмовилась від російського газу

Європейська комісія заявила у вівторок, що компанії не мають задовольняти вимоги москви про відкриття банківського рахунку в рублях для оплати газу, навіть якщо блок продовжує уникати письмового оформлення цього обмеження.

Читати ще: Країни G7 не платитимуть за газ у рублях, – віцеканцлер Німеччини

Прем'єрміністр Італії Маріо Драгі заявив минулого тижня, що «нема офіційного оголошення про те, що означає порушення санкцій», і що на сьогодні «ніхто ніколи нічого не говорив про те, чи порушують санкції платежі в рублях».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus