USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Катар відновив повні дипломатичні відносини з Іраном

24 Серпня 2017 09:57
Катар відновив повні дипломатичні відносини з Іраном, відкинувши вимоги Саудівської Аравії та кількох арабських союзників розірвати зв’язки з Тегераном, повідомляє Радіо Свобода.

Міністерство закордонних справ Катару заявило, що посол країни повернеться до Тегерану після того, як його було знято 20 місяців тому.

Катарське зовнішньополітичне відомство висловило «прагнення зміцнити двосторонні відносини з Ісламською Республікою Іран у всіх сферах» і повідомило, що міністр закордонних справ Катару шейх Мухаммед бін Абдулрахман ат-Тані обговорив «двосторонні відносини і засоби їх активізації та розвитку» з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Катар та Іран спільно розробляють великі родовища природного газу в морі, це вимагає зв’язку між двома країнами. Після того, як у червні розпочався дипломатичний конфлікт Катару з іншими арабськими країнами, Іран прагнув продемонструвати свою підтримку, зокрема, відправивши до Катару продовольство. Це сталося після того, як Саудівська Аравія закрила для таких постачань єдиний сухопутний кордон.

Нагадаємо, раніше представники Саудівської Аравії, Єгипту, ОАЄ та Бахрейну повідомили, що вони розривають будь-які відносини з Катаром, підозрюючи його в підтримці тероризму. Катар категорично відмовився виконувати вимоги, назвавши їх неприйнятними, нереалістичними та недопустимими. Тим часом, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн погрожуть Катару новими санкціями у відповідь на відмову Дохі виконувати висунутий їм список з 13 вимог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus