USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Хакерів» з ЛНТУ можуть покарати не за майнінг, а за крадіжку електроенергії. Думка

9 Лютого 2018 09:27
/В українському законодавстві немає заборони видобування криптовалюти. Тому обшуки у луцькому виші могли відбутись через крадіжку електроенергії, а не власне «вирощування» біткоїнів.

Про це розповів луцький фотограф та блогер, який займається продажем криптовалюти Дмитро Лопатін, пише «Волинь24».

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, в Луцькому національному технічному університеті під час обшуків 8 лютого вилучили комп'ютерну техніку, яка, ймовірно, використовувалась для добування криптовалюти.

Блогер зазначив, що кримінальну справу відкрили не за тією статтею.

«Згідно тієї статті, що їм «шиють», я не знайшов відповідності стосовно майнінга. Майнінг - це, по суті, обчислення математичного коду, який не має жодного відношення до несанкціонованого збуту інформації, який зазначений у статті закону».

Він пояснює, що під час майнінгу з мережею інтернет йде обмін тільки тією інформацією, що стосується самого майнінгу.

«Пришиття цієї статті говорить лише про відсутність регулятивної бази у державі. Тому ліплять, що попаде», - коментує блогер.

Однак, на його думку, притягнути до відповідальності «хакерів» можуть за те, що використовували майно вишу для власного збагачення.

«Вони просто використовували обладнання університету, заради власного збагачення, через що й відкрили кримінальне впровадження», - коментує Дмитро Лопатін.

Крім того він зазначає, що добування криптовалюти вимагає використання великої кількості електроенергії. А використовувати потужність державної електроенергії – це теж правопорушення.

«Якщо вони використовували державну електроенергію, то , безсумнівно, це можна трактувати, як правопорушення», - додав блогер.

ЧИТАТИ ЩЕ: В РОСІЇ ЧЕРЕЗ МАЙНІНГ КРИПТОВАЛЮТ СПАЛАХНУЛА БАГАТОПОВЕРХІВКА. ВІДЕО

Довідково. На майнінг одного біткоїна йде стільки енергії, як на будинок за місяць. І майнери постійно встановлюють все більше і більше комп'ютерів. Уже зараз сукупна обчислювальна потужність мережі біткоїнів майже в 100 тисяч разів більша, ніж 500 найшвидших суперкомп'ютерів у світі.

Загальне енергоспоживання цієї мережі величезне - близько 31 терават-годин на рік. Понад 150 окремих країн світу споживають менше енергії щорічно До липня 2019 року для мережі біткоїнів буде потрібно більше електроенергії, ніж в даний час використовують США. До лютого 2020 року вона буде використовувати стільки ж електроенергії, скільки сьогодні весь світ. За 2 роки bitcoin може «з’їсти» всю світову електроенергію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
111 Показати IP 9 Лютого 2018 10:38
O !!! Povisutu na nuch spłaty vsieji zaborgovanosti Lychan po elektroenergii !!
Анонім Показати IP 9 Лютого 2018 11:58
а тепер виникає інше запитання до горе-правоохоронців: які докази у них є щодо: 1.факту незаконного використання електроенергії У ОСОБИСТИХ ЦІЛЯХ, 2. розміру завданої шкоди,
мда до Анонім Показати IP 10 Лютого 2018 13:56
тіпа гойсман..дати героя асвіти..такіх анонімів виховують..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus