USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Коли вартість оренди квартири зростає втричі, це неправильно». Міський голова Луцька – про біженців та підвищення цін

8 Березня 2022 18:56
У вечірньому зверненні Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів про ситуацію у місті, повідомив про можливість пройти військовий вишкіл, а також закликав власників квартир та підприємців не спекулювати цінами.

Ситуація в місті

«День завершується спокійно, ніяких надзвичайних подій немає. Всі комунальні підприємства, установи, організації, що забезпечують поточну життєдіяльність, працюють в штатному режимі. Традиційно громадський транспорт працює в режимі вихідного дня. Нагадую, що тролейбуси поки працюють безкоштовно».
Військовий вишкіл

«У своїх попередніх зверненнях я неодноразово пропонував пройти навчання. Ви маєте самі для себе визначити, потрібно вам це чи ні. Є контактні номери телефонів (77-31-60 і 77-31-63), за якими потрібно телефонувати. Звертайтеся. Наш молодіжний центр організував ще й проведення військових вишколів вже для тих, хто пройшов навчання, про яке я говорив раніше, або для тих, хто проходив навчання поза межами програм. Допуск до військового вишколу дається після співбесіди. Допускаються і хлопці, і дівчата. Телефонуйте за номером 0951558227. Сьогодні той час, коли військовий вишкіл не завадить».

Читати ще: «Перші мародери відбулися переляком, далі так не буде». Звернення Ігоря Поліщука до Луцької громади

Прийом біженців

«Сьогодні декілька автобусів з жінками та дітьми з Київської області будемо приймати у Луцьку та забезпечуватимемо харчуванням. Але дивлюся на вартість оренди квартир в Ужгороді та в інших містах західної України, де сьогодні є величезна кількість біженців… Вартість оренди квартир зросла у два-три рази на фоні підвищеного попиту. На превеликий жаль, сьогодні у Луцьку сталася історія, коли приїхала сім’я з Харкова, зняли квартиру, а ввечері до них під’їхали двоє родичів. Внаслідок того, що вони не попередили власників квартири, їх просто звідти вигнали. Звертаюся до лучан, які приймають біженців, будьте людьми. Я не кажу, щоб ви здавали квартири безкоштовно, але коли вдвічі зростають ціни на квартири – це неправильно. Величезна кількість цих людей не мають ресурсів, щоб знімати квартири, а тут ще й ціни зросли».

Контроль за підвищенням цін

«Відучора військовим адміністраціям дозволили контролювати ціни. Багато нарікань на підвищення. Деякі люди підвищують ціни через об’єктивні обставини, бо є проблеми з логістикою та доставкою. Але є випадки, коли ціни підвищують внаслідок спекуляцій. В найближчі дні розпочнеться перевірка. Сподіваюся, що ціни нормалізуються, бо люди наводять приклади, коли ціна на один товар в різних продавців суттєво відрізняються. Звертаюся до всіх підприємців та аптек не спекулювати та не піднімати ціни. Багато людей залишилося без роботи. Давайте допоможемо їм пройти цей складний період».

Центр допомоги

«Ми отримуємо величезну кількість вантажів, які розподіляємо на тероборону, ЗСУ та інші формування. Також відправляємо у ті міста, де критична потреба у продуктах харчування, медикаментах, де посилено приймають біженців. Дякую всім, хто допомагає. Нагадаю, що центральний пункт допомоги – у нашому драмтеатрі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Березня 2022 18:59
я не думаю що в нас в луцьку такі люди що можуть накручувати але мерзоти скрізь хватає
Ау Показати IP 8 Березня 2022 21:28
Всі хто піднімає ціни безпідставно - під*ри
Микола Показати IP 10 Березня 2022 09:58
В яровиці оренда квартир на добу 5000-6000грн. В місяць просять 80000грн. Це за однокімнатну 46кв.Неможе бути? А ви поцікавтесь, я вчора цікавився мені сказали 2300$в місяць. МАРОДЕРИИИИИ!
Олександр до Микола Показати IP 15 Березня 2022 13:10
Повідомте військову алміністрацію, хай безкоштовно відберуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus