USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Колишній беркутівець зливав бойові позиції українських військ на Донеччині

24 Січня 2023 17:17
Служба безпеки України затримала ще одного ворожого поплічника у ході масштабних контрдиверсійних дій в прифронтових районах Донецької області.

Зловмисником виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут», який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників, повідомляють в СБУ.

Після 24 лютого минулого року він розпочав з власної ініціативи збирати інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони в районах міст Гірник та Красногорівка. Для цього об’їжджав місцевість і приховано спостерігав за підрозділами українських військ.

Зібрані відомості передавав доньці, яка проживає в тимчасово окупованому Севастополі, у вигляді текстових повідомлень в месенджері. Отриману інформацію жінка зливала знайомому – учаснику окупаційного угруповання рф на півострові.

Читати ще: 11 років за ґратами проведе зрадник, який зливав позиції ЗСУ й адреси бомбосховищ

Розвідувальні дані були потрібні ворогу для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.
Крім того, поплічник агресора пропонував знайомому доньки допомогу в проведенні диверсій проти підрозділів ЗСУ. Для цього просив надати йому відповідне озброєння та боєприпаси.

Під час затримання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон та символіку терористичної організації «днр».

Читати ще: СБУ затримала зрадників, які зливали конспіративні бази Сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмиснику обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників розвідувально-підривної діяльності проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus