USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комунальний ринок у Луцьку беруться створювати депутати, бо мер не хоче

21 Лютого 2016 18:28
Декілька років поспіль луцькі обранці громади пропонують градоначальнику і його команді створити в місті комунальне підприємство, аби забрати посередника між торговцями на ринку й головним орендарем – Луцькою міською радою. Згідно з попередніми розрахунками, щороку в бюджет міста надходитимуть додатково десятки мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у п’ятницю, 19-го лютого.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що питання про створення комунального підприємства, що займатиметься ринками у Луцьку, не розглядають в Луцькій міській раді. Натомість влада міста пропонує продовжувати договір з посередником – Облспоживспілкою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ БЕРУТЬ В «РАБСТВО» ЧЕРЕЗ НЕВИГІДНІ ДОГОВОРИ

Намагаючись «відбілити» репутацію Луцького міського голови Миколи Романюка, промерівський депутат Євгеній Ткачук дорікнув обранцям громади, мовляв, уже три роки він чує про те, що необхідно створити комунальний ринок, який опікуватиметься усіма ринками міста. Втім, жодних конкретних розрахунків ніхто й не представив досі.

На це йому дав пояснення голова фракції УКРОП Ігор Поліщук, який зауважив, що це робота міського голови, у підпорядкуванні якого - штат у 500 чоловік.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІСЬКА ВЛАДА НЕ ХОЧЕ КОМУНАЛЬНОГО РИНКУ В ЛУЦЬКУ

Нагадаємо, раніше Ігор Поліщук наголошував: щорічно через Облспоживспілку, згідно з попередніми розрахунками, бюджет міста втрачає мільйони гривень.

«Облспоживспілка просто грабує мільйони й залякує людей на ринку. Продавцям кажуть, що заберуть у них торгові точки, відключать світло. А це, по суті, лише посередник між тими, хто торгує й Луцької міської радою, яка дає землю в оренду облспоживспілці. Згідно з попередніми розрахунками, до 30 мільйонів гривень щороку вони забирають. А це ті гроші, за які можна будувати дошкільні навчальні заклади, ремонтувати дороги й розбудовувати місто. Взагалі, я проти продовження їм договору, але якщо такий стан справ, то продовжити можна лише на рік, аби після місцевих виборів нова команда зайнялася цим питанням», - наголосив Ігор Поліщук.

Зваживши на вкрай складну ситуацію, депутат міської ради Олександр Волинець запропонував членам профільної комісії підготувати проект рішення про створення комунального підприємства, яке почне впорядковувати ринки в місті й прибере недобросовісного посередника.

«Нам потрібно створити робочу групу й напрацювати пропозиції, механізм та створити комунальний ринок.

Потрібно залучити депутатів усіх політичних сила та запросити до роботи фахівців. Сьогодні підприємці розповідають що їх шантажують, на них тиснуть – це не нормальні умови для бізнесу м Луцьку й такого не повинно бути. Більше того, посередник кладе у свій особистий гаманець мільйони гривень, які могли б іти в міську казну. Це на стільки великі суми, що за рік можна звести новий дошкільний садочок, який х і так в місті не вистачає.

Для прикладу, місту посередник платить 4 гривні за метр квадратний, натомість з підприємців бере 70 гривень. Лише торік за «Завокзальний ринок» вони сплатили податків близько мільйона гривень, а заробили близько 20 мільйонів», - інформував учасників засідання депутат.

Із цього приводу виконавчий директор асоціації «Бізнес Волині» Ігор Дильов застеріг, що до питання потрібно підходити вкрай уважно, адже «прокладка» облспожвиспілка має на своєму балансі чимало об’єктів нерухомості та комунікацій.

Члени засідання підтримали ідею створити комунальну структуру, яка займатиметься ринками в місті, аби допомогти підприємцям та отримати додаткові надходження в бюджет. Тому доручили депутату Олександру Волинцю підготувати проект рішення про утворення спеціальної комісії, яка створить концепцію комунального ринку.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що градоначальник лобіює інтереси Облспоживспілки. Зокрем,а голова фракції УКРОП Ігор Поліщук зауважив, що на сесії міської ради перший заступник Миколи Романюка Тарас Яковлев підтримує підвищення орендної плати для підприємців на Центральному та Завокзальному ринках на 25%, зокрема через те, що таким чином можна позбутися Центрального ринку. «Тобто ідея в тому, щоб «викурити» підприємців з ринку шляхом підняття орендної плати. Це все, що ви маєте знати про підтримку малого бізнесу в Луцьку», - підсумував депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 19:32
Не там копають!!!!!! Хай за "Ювант" та йому подібних візьмуться
Реаліст Показати IP 21 Лютого 2016 19:37
*Директор* *Бізнес Волині*-проти *прокладки*?Анекдот.
реаліст 2 до Реаліст Показати IP 22 Лютого 2016 09:26
скільки ті кольори прапору можна міняти ? Просто неадекват !
Лучанець Показати IP 21 Лютого 2016 20:04
УКРОП Ігор Поліщук це людина Палинці.
Don до Лучанець Показати IP 21 Лютого 2016 21:57
Так, це людина Палиці. І що?
К до Don Показати IP 22 Лютого 2016 01:56
Бо вони коханці))
Просто Лучанин Показати IP 21 Лютого 2016 21:07
як не робили нічого для людей так і не роБЛЯТЬ!!!!!! Все щоб СВОЇ КАРМАНИ НАБИТИ
луцьк Показати IP 21 Лютого 2016 22:17
скільки можна все розбазарювати ? Гроші в бюджет а хапуг на звалище !
Хлоп Показати IP 21 Лютого 2016 22:55
Треба добавляти: "беруться створювати язиком")) ну що л@йномет може створити?)) Приклади є?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus