USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Допомога інвалідам: конфлікт з держслужбовцями Волині

3 Грудня 2014 18:45
У Волинській ОДА держслужбовці не допомогли інваліду, натомість це зробили громадські активісти. Більше того, конфлікт виник перед початком заходу щодо доступності інвалідів до об'єктів інфраструктури.

Так, неприємна ситуація виникла в приміщенні облради, перед початком засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури вчора, 2-го грудня.

Перед початком події, керівник проектів Громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Людмила Фурсова, яка має інвалідність по зору, звернулася до працівників відділу інформаційних технологій апарату ОДА за допомогою. Вона хотіла, аби її ноутбук підключили до проектора, це дало б змогу показати присутнім презентацію про те, як утискають на Волині права людей з особливими потребами.

Втім, їй відмовили допомогти, мотивуючи це відсутністю технічних можливостей. Людмилі запропонували працювати на їхньому комп’ютері й працівник ОДА вийшов з приміщення, лишивши дівчину наодинці зі своєю проблемою.

Коли ж той повернувся у зал, слабозора жінка почала пояснювати, чому необхідно їм допомогти. «Мені потрібно не з вашого комп’ютера показувати презентацію, а з мого, адже в мене усе спеціально налаштовано для слабозорої, щоб я могла бачити монітор. Торік мені підключали ноутбука до вашого ж комп’ютера, зробіть, будь ласка, це й зараз», - пояснила ситуацію Людмила Фурсова.
Людмила Фурсова
Людмила Фурсова
Їй знову відмовили. Виникло непорозуміння, підійшли соцпрацівники, аби якось розібратися з питанням, - скоро мав розпочатися захід і Людмила планувала виступати.
Зваживши на ситуацію, до працівника ОДА звернувся репортер Інформаційного агентства Волинські Новини, аби держслужбовець пояснив, чому громадській активістці, людині з особливими потребами не можуть допомогти.

Спочатку чоловік не хотів представитися, але йому нагадали, що він - на роботі й виконує свої обов'язки, тому повинен бути відкритим для ЗМІ.

«У нас на копм’ютері є програма PowerPoint, що дозволить показати презентацію з нашої техніки, а ноутбук ми не можемо підключити, бо раніше порвали шнур і тепер кабель у нас стаціонарний, прикріплений до підлоги», - пояснив головний спеціаліст відділу інформаційних технологій апарату ОДА Олександр Поляков відмову допомогти.
Олександр Поляков
Олександр Поляков
Його ж керівник - начальник відділу інформаційних технологій апарату ОДА облдержадміністрації Андрій Конрад - обурився з приводу того, що журналіст зацікавився ситуацією, держслужбовець спробував заборонити його фотографувати.
Андрій Конрад
Андрій Конрад
На це репортер знову представився, показав своє посвідчення й пояснив, що він знаходиться в держустанові й нічого протиправного не чинить, а лише виконує свою роботу.

Ситуація завершилася тим, що держслужбовці все ж не підключили ноутбук дівчини до проектора, як вона просила.

Натомість, знайшовся громадський активіст, який сів за спиною Людмили Фурсової за комп’ютер працівників ОДА й дивився, що показувала жінка на своєму ноутбуці й те ж саме виводив на великий екран, аби усі присутні могли бачити її презентацію.

Після інциденту, запрошені громадські активісти, люди з особливими потребами і представники влади почали розмовляти про доступність інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Наприкінці присутнім роздали грамоти і вручили квіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Олесь Показати IP 3 Грудня 2014 19:01
Засранці. Оце і є СПРАВЖНЕ відношення влади до інвалідів- та і не тільки до інвалвдів , а взагалі до нас. Презирство, зверхність , пофігізм. Симптоматично, що інваліда образили власне на заході, що мав підкреслити увагу влади до цих людей... Браво!!! Оце і є НАША ВЛАДА, Нажаль. Наша... та не для нас...
AgentSmith13 до Олесь Показати IP 4 Грудня 2014 09:29
Ну як мінімум, незасранець ти наш, і великий напевно айтішник, перед написанням подібної маячні з образами потрібно ЗНАТИ реальну ситуацію, що виникла, і хоч раз на власні очі побачити те обладнання (і особливо, взнати, скільки ВХОДІВ має VGA спліттер (а вхід там один) і яка довжина кабелів там, які реально прокладені в коробі і намертво закріплені) і задуматись - "А може я неправий?"..... Ну і зрештою прикинути можливі наслідки смикання "наживу" під час наради кабеля (який і так до того ноутбука не дістав би в силу своєї довжини). А про "образили", читай статтю на ВН про цей захід, і особливо уважно подивися на фото слайдів Людмили Фурсової, які весело світилися на всю стіну (при тому, що на її ноутбуці жодних спецналаштувань не було, звичайні слайди з крупним чорним текстом на білому фоні)! То може, й не було ніякої проблеми? Була потреба створення СЕНСАЦІЇ? Ну, в нас же популярно зараз так - якщо ти держслужбовець - то обов'язково сволота, корупціонер і бюрократ! Ти там нижче про "В приватний бізнес" пишеш - прийди до системного адміністратора в приватну фірму, бажано в серверну, і посмикай йому кабелі де-небудь. Куди підеш? Чи може полетиш? Так отож-бо!
Проти СССРані до AgentSmith13 Показати IP 4 Грудня 2014 10:29
Конрад то ти? Слухай ВАТА ти ще з часів Француза кантужений ватним синдромом, агент блін сміт (бачу живеш у альтернативній реальності чи ти агент куйла з кремля )! Люстрацію пройшов! (Далі комент з іншого посту але підходить і цьому) Бо ВАТА тримає ВАТУ ! Гунчик типовий ВАТНИК сссровський номенклатурний патрійний представник. Поки копня під срачину не даси сіра речовинв у ВАТНОМУ мозку не забулькає! Треба вже розганяти це скупчення ідіотів, що зветься облдерадміністрацією при тому усіх бо хтось жеш цьому комсомольцю нарадив таку дурню городити. ВАТУ ГЕТЬ ! ПС: Про сміттєві баки також варто памятати усім!
Костя Показати IP 3 Грудня 2014 19:07
Да ніхто не застрахований від цього. Майте на увачі чиновникі як не соромно . Чому ви там сидите ? ви для людей працюєте чи люди для вас?????????
Волинь Показати IP 3 Грудня 2014 19:35
Оту всю державну бюрократичну срань треба горнути бульдозером аж у Чорне море. Вони нічого не хочуть робити для людей, а хочуть тільки красти і брати хабарі. Позорники .
володимир Показати IP 3 Грудня 2014 20:48
слуги народу яких ми утримуемо на своїй шиї про нас зовсім і не дбають -позор
службовець до володимир Показати IP 4 Грудня 2014 14:15
А чому слуги народу? Де, в яких посадових обов"язках це записано? Чи може просто раби? При зарплаті у 1218 грн. простіше назвати рабами народу
Анонім Показати IP 3 Грудня 2014 20:59
Біда в тому, що внутрішньої установки чиновника немає : як це треба зробити, значно простіше не зробити.А щоб зробити те що треба треба включити мізки , а тут проблема.... чи то з мізками, чи то з вічним страхом втрати теплого місця. Не хочу образити трудоголіків, бо на таких дійсно тримається робота, але переполовинити отих ходячих " пам'ятників ", що ціни собі скласти не можуть це необхідність.Бо бачите їх потурбували/ бо ж на такій роботі ще виходить , ще. щось треба ж робити, а так не хочеться...... /
воля Показати IP 3 Грудня 2014 22:30
А куди дивиться гунчик.', чому до цьго часу ще працюють такі байдужі люди. Гнати потрібно в шию таких зрадливих чиновників, щоб не соромили нас людей і владу. Ганьба !ганьба! Совість зовсім втратили! Люстрацію !
інвалід Показати IP 3 Грудня 2014 23:20
коментар було видалено
Оля Показати IP 4 Грудня 2014 00:51
ВН молодці, що не бояться владу, а показують її справжнє обличчя!
Serg Показати IP 4 Грудня 2014 08:01
Волинські новини - тут все зрозуміло. Питання в тому, що є певна процедура проведення заходів в залі, є стаціонарна техніка, яка передбачена для показу слайдів. А кожен раз підключати різну техніку... Питання до організаторів заходу. По нормальному вони мали б заздалегідь повідомити, що буде захід, і що буде інвалід з вадами зору. Налаштувати стаціонарний ПК під потреби інваліда - не думаю, що це така вже велика задача. Просто треба ПОПЕРЕДЖАТИ завчасно, а не прийти в чужий дім і диктувати свої умови і кричати,що ми журналісти, що ми інваліди, що ви наші слуги, маєте робити,що вам скажуть. Правила є правила. Мир всім! Хай простить нас Господь!
Олесь до Serg Показати IP 4 Грудня 2014 08:27
Процедура, кажете? І ПРОЦЕ, і ДУРА,,,- роботи на мить-(для профі,яким є безперечно отой стидливий начальник-чинуша), АЛе- навіщо? Думати, робити щось нестандартне, а ще ПІКЛУВАТИСЬ про якихось істеричних інвалідів! Чого вони приперлись до ОДА і ще щось вимагають , замість тихо сидіти, і тішитись що потрапили у храм ВЛАДИ!!!! За це не доплатять! ..... Взагалі цим горе-чинушам вже не потрібна люстрація. Не мають права працювати в органах влади такі люди. В приватноий бізнес!!! Там воно швидко навчиться ЧУТИ, ДУМАТИ, ВІДЗИВАТИСЬ, Бо інакше без штанів ходитиме. Але хто ж їх звільнить? Там майже всі такі...
Serg до Олесь Показати IP 4 Грудня 2014 08:33
Запрошуємо тебе на 1 день до нас на роботу! А якщо якогось журналіста заїло - то це його проблеми!
Посторонній спостері до Serg Показати IP 4 Грудня 2014 09:50
Мабуть, тут діло не в "заїло", а в тому, що в нас в держустановах є безкультурне бидло.А щодо журналіста, як зрозуміло із статті, то він не був ініціатором конфлікту, а навпаки - проявив небайдужість і громадянську позицію! Молодець
Serg до Олесь Показати IP 4 Грудня 2014 08:39
Не суди нікого не побувавши на його місці! І буде тобі добре! А злими язиками молоти - нічого доброго з цього не буде!
AgentSmith13 Показати IP 4 Грудня 2014 08:19
Судячи із статті http://www.volynnews.com/news/authority/chomu-volyn-nedostupna-dlia-invalidiv/, Вашої ж статті, доречі, захід пройшов ОК, слайди були зі СВИСТОМ! То хто бреше? Так, є ПРАВИЛА користування мультимедійною системою залу! Все ж не підключили???? Все ж запустили її презентацію на своєму ПК, обладнаному так, що в ЖОДНОГО організатора заходу за 2 роки мінімум ЖОДНОЇ проблеми з презентаціями не виникало (подану в останн хвилини перед заходом з порушенням регламенту) і все їй було показано без проблем (наші монітори ледь не ВДВІЧІ більші від її 14=дюймового ноутбука)! Ото зробили сенсацію... Ще фільм документальний зніміть, ну або художній, "по реальним подіям", про злих чиновників і справедливого журналіста! Запасаюся попкорном.
Проти СССРані до AgentSmith13 Показати IP 4 Грудня 2014 10:40
Конрад заспокойся ! Не перенапружуй ВАТУ може може відбутись ефект самозаймання! Котон знаєш штука така! Як там служба регіоналам у лавах тролів ода була відзначена чи після "поливаного башки" пішла у глибоке підпілля ? Ви ВАТНИКИ вважаєте, що маєте перевагу на іншими (ця ситуація це яскраво продемонтрувала) Ви служите громаді і відповідно повинні "розбитися та розірватися" але виконати завдання, а тим паче з представниками, що не з їх бажання чомусь повинні залежати від гонорів подібної вам ВАТИ! ВАТУ ГЕТЬ !
Serg Показати IP 4 Грудня 2014 08:24
Між іншим - яскравий приклад зомбування через масс-медіа. Перекрутили факти - висвітлили у необхідному для себе ракурсі, вставили фото потрібне - інваліда з вадами зору - і все "піпл хаває". В наш час потрібно менше читати новини, а більше ходити в церкву - і все буде добре!
От і озвалися чинухи до Serg Показати IP 4 Грудня 2014 09:52
Краще б вибачення попросили у слабозорої!
AgentSmith13 до От і озвалися чинухи Показати IP 4 Грудня 2014 10:14
Читай вище, проблема там була одна - величезне бажання написати з пустого місця матеріал на "гостру та актуальну" тему. Реально ж - презентація (кому цікаво - більше 100 слайдів) без жодних проблем була показана з допомогою нашого ПК. То, даруйте, хто, кого і як образив? Надавши для показу презентації свою техніку (якою всі на подібних заходах до того користувалися), і тим самим забезпечивши безпроблемне проведення заходу? Ну і наостанок - хотів автор даного високохудожнього твору реалістичності - не треба було писати статті про захід http://www.volynnews.com/news/authority/chomu-volyn-nedostupna-dlia-invalidiv/, де якраз чітко видно, ЯК пройшов захід, в тому числі показ тих самих слайдів. Або хоча б цю статтю написати першою - а то виходить, що згідно з першою все було ОК, а тепер виявляється ми всіх ледве не вигнали і взагалі покусали! Ату їх, Ату! То де правда?
Герундий Показати IP 4 Грудня 2014 09:29
А що у працівників ВОДА відмінили бейджики?
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2014 09:38
Що я хочу сказати.Там у дераждміністрації сидять всі куми свати і т.д.Спеціалістів там нема.Вони привикли тільки папери писати. а в головах нуль. Пофігістське ставлення до роботи.Мні прийшлося там попрацювати місяць добровільно-примусовов. Нічого не роблячи, а відбуваючи на роботу,пистаи одну папірці про виконане, просто на папірцях,бо роботи ніякої. Їм непотрібні здорові люди, а про інваліді і говорити нема що. Ці структури потрібно взагалі розігнути0або скоротити наполовину.Прокуратура,судді ,яка зарплата десятки тисяч, подакти,доплати десятки тичЯч.таких дармоїдів не видержить ні один народ ,який платить податки. Струкктури управління різні,які нікому енпотрібіні у справах сімї і молоді.Що вони роблять, а нічого.Дурдом та й годі.Гнати всіх в шию
132 до Лучанин Показати IP 4 Грудня 2014 14:04
Не дивно, що Ви з Вашою грамотністю в ОДА просиділи місяць. Це забагато. А щодо організації заходу-люди будь-де повинні працювати, а не служити будь-кому. Просто працювати, виконувати свою роботу, а не служити чи прислуговувати-будь то відвідувач чи інвалід
WWW до 132 Показати IP 7 Грудня 2014 19:09
Не буду нiкого судити бо не знаю ситуацiї, але щодо Ваших слiв, то держслужбовець повинен якраз таки "служити", вiн для цього присягу складав. Ви думаєте чому в приватному бiзнесi (наприклад приватний юрист, нотарiус i т.д) робота цiниться бiльше? Бо там "клiєнт завжди правий" людина на першому мiсцi, там не нахамиш людинi, не втрапиш в просак перед журналiстами))) бо це твоя репутацiя, а репутацiя там - це твої грошi, хлiб.
132 до WWW Показати IP 8 Грудня 2014 10:06
В приватному бiзнесi зарплата у прибиральниці, яка не має освіти, буде більша, як у держслужбовця з 30-ма роками стажу державної служби. За їх зарплати можна бути ввічливими, чемними і з посмішкою. А при зарплаті 1218 грн., великим стажем роботи, нерідко червоним дипломом бути рабом (бо ти державний службовець) якось не дуже хочеться. І по великому рахунку фраза-ніхто не тримає тут не доречна. Просто роботу немає на що поміняти в нашій державі
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2014 10:03
Люди добрі! Журналісти говорили не про техніку, а про відношення чиновників до людей. І не має значення інвалід це чи ні. Чиновник залишив без допомоги людину, а виявляється допомогти можна було. Адже "громадський активіст, який сів за спиною Людмили Фурсової за комп’ютер працівників ОДА й дивився, що показувала жінка на своєму ноутбуці й те ж саме виводив на великий екран, аби усі присутні могли бачити її презентацію". І проблему було вирішено! Але, зерніть увагу - це зробив "громадський активіст", а не чиновник. Бо йому байдуже до людей, він працює не для них - він ослуговує ВЛАДУ. І не треба від нього чекати більшого, поки маємо таку владу. А те що вони не хочуть називати своє ім'я не дивує - "ім'я їм легіон".
AgentSmith13 до Лучанин Показати IP 4 Грудня 2014 10:25
Він не тільки їй показував там слайди... Не допомогли? Ок, техніку надали? Налаштували? Де проблема? От скажіть, тільки відверто, поклавши руку на серце, і відкинувши упередження до всіх, хто працює в держустанові, на фото видно, як ми людей ганяємо, камеру там в журналіста вириваєм, затуляємось від неї, чи як налаштовуємо комп'ютер для показу тих стайдів?
Serg до Лучанин Показати IP 4 Грудня 2014 10:27
Люди, проблеми взагалі б не було,якби організатори просто подзвонили і попередили про специфічний захід для людей з обмеженнями. І сказали - зробіть нам так і так. І всі б мовчки, з радістю зробили. І ніхто не роздував би цю проблему. І ніхто не подумає,що фізичної можливості підключити ноутбука людині небуло. Це вже постфактум сіла добра людина і перемикала слайди. І проблема не в владі чи журналістах, а проблема в наших головах. Спочатку треба самого себе вивчити і докоряти самому собі. І думати, що ти доброго і корисного зробив для себе і для сім'ї, для держави і народу. А судити нас є Кому. Треба думати,що ми на Суді скажем, якими добрими ділами будем відповідати. А всім людям з фізичними вадами хай допоможе Господь і Бородиця, хай з зцілить і уздоровить, хай всіх нас помилує і спасе! Наш головний ворог - диявол і слуги його, а не наші брати і сестри!!! Мир всім!
держслужбовець Показати IP 5 Грудня 2014 01:49
Знаю цього Конрада і його прихвостів. Це абсолютно байдужі працівникі по відношенню до своїх колег в апараті адміністрації. Постійні відмови в допомозі налаштувати компютери для роботи відділів адміністрації. В результаті неможливо якісно надати послуги громадянам по зверненню у відповідні відділи адміністрації. Виникають непорозуміння, черги, не задоволення. Вважаю, та не я одна, що треба давно змінити штат компютерного відділу.
недержслужбовець до держслужбовець Показати IP 5 Грудня 2014 10:42
Підтримую!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
держслужбовець Показати IP 6 Грудня 2014 01:31
Конрада ніхто не попре, бо це жук хитрий, він стільки вже накрав, тежніки списав, купував за завищеними цінами й тримаєтьмя досі, бо з кожним новим головою ОДА ділитися,тому він ср*в на всіх людей! І колег і запрошених гостей.
кондор Показати IP 6 Грудня 2014 15:23
Це ті хлопці напартачили, що за будь-яку невеличку послугу своїх колег в Вопак посилають. Пику вгодовану так дере, падло, що скоро носа розквасить. Зверхній та зарозумілий Кондом, чи як його там.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus