USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Конгрес оприлюднив текст скарги щодо розмови Трампа із Зеленським

26 Вересня 2019 17:16
Розвідувальний комітет Палати представників оприлюднив у четвер розсекречену скаргу викривача, яка вказує на спробу глави Білого дому Дональда Трампа задіяти іноземний уряд для втручання у президентські вибори 2020 року в США.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ця скарга ніколи не повинна була приховуватися від Конгресу. Вона виявила серйозні правопорушення, а Генеральний інспектор (Розвідувального співтовариства – ред.) визнав її невідкладною та достовірною», – заявив голова Комітету Адам Шифф.

Він назвав документ «дорожньою картою» для розслідування щодо імпічменту президента, яка надає суттєву інформацію Комітету для подальшої роботи з іншими свідками та документами.

«Громадськість має право бачити скаргу, а також ті речі, які вона викриває», – підкреслив голова Розвідувального комітету Палати представників США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НІХТО НЕ МОЖЕ БУТИ ВИЩЕ ЗАКОНУ, НАВІТЬ ПРЕЗИДЕНТ: ЯК СВІТ ВІДРЕАГУВАВ НА РОЗМОВУ ЗЕЛЕНСЬКОГО І ТРАМПА

Скарга охоплює 9 сторінок тексту, де йдеться про телефонну розмову президентів України і США від 25 липня. У документі, датованому 12 серпня, зокрема, звертається увага на прохання президента США відкрити розслідування в Україні проти його політичного конкурента на президентських виборах Джо Байдена.
Як зазначається, скарга була передана у середу ввечері до Капітолія. Демократи, які прочитали документ, заявили, що він підтверджує їхній намір провести розслідування в рамках процедури імпічменту Трампа.

Також про розсекречення скарги повідомив представник республіканців у Комітеті з питань розвідки Палати представників Кріс Стюарт.

Саме ця скарга неназваного інформатора спонукала демократів розпочати офіційну процедуру імпічменту та натиснути на Трампа з вимогою опублікувати текст телефонної розмови з Зеленським.

Як повідомлялося, минулого тижня ЗМІ поінформували про скаргу «викривача» з-поміж співробітників розвідки, які опрацьовують іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що під час розмови Трампа з «іноземним лідером» (якого потім встановили як Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію».

Білий дім у середу під тиском Конгресу й суспільства погодився оприлюднити стенограму розмови між президентами України і США, яка підтвердила, що Трамп звертався із проханням розібратися у ситуації з розслідуванням щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Пізніше стало відомо, що автор скарги погодився свідчити перед Конгресом. Зустріч може відбутися за умови, якщо в.о. директора Національної розвідки Джозеф Магуайєр (ставленик Трампа) дозволить юридичному раднику «викривача» отримати відповідний ступінь допуску до секретної інформації, щоби він міг надавати допомогу своєму клієнту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus