USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковельчани обіцяють принести Гунчику туші мертвих тварин

19 Квітня 2017 16:10
Найбільш радикально налаштовані мітингувальники, які сьогодні вранці перекрили міжнародну трасу «Ковель-Ягодин», обіцяють особисто привезти туші мертвих тварин голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику.

Таку гостру реакцію у ковельчан і мешканців навколишніх сіл міста залізничників викликали байдужість і відсутність з боку керівника області – голови ОДА - будь-яких дій, аби зарадити екологічному лиху, що спричинене діяльністю ковельського ветсанзаводу.

І тому сьогодні, 19 квітня, сотні ковельчан та жителів навколишніх сіл пройшли маршем Ковелем. Серед вимог - закриття Ковельського ветсанзаводу.

Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають на території заводу, або в яму, або ж просто складають у величезні купи. Продукти розпаду тушок потрапляють у ґрунтові води. Люди б'ють на сполох.

Крім того, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

До слова, була навіть невдала затія регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови ВОДА Володимира Гунчика, закопати трупні відходи неподалік села Старі Кошари. Проте ця, як і всі інші обіцянки керівника області розібратися в ситуації, так і лишилися невиконаними.

Варто зауважити, що депутати Волинської облради 12 квітня 2017 року прийняли звернення до НАЗК, МВС, Генпрокуратури, Мінекології щодо екологічного лиха, яке спричинило смерті людей від онкозахворювань. Саме дії директора Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадима Сухоноса, який приїхав працювати на Волинь з непідконтрольних територій Луганщини, нанесли шкоду довкіллю, людям та бюджету. Такі дії, на думку голови Волиньради Ігоря Палиці, цілком підпадають під статтю кримінального кодексу «Тероризм».

Сьогодні активісти оголосили безстрокову акцію протесту. Вони вимагають прийняти мирний план щодо вирішення проблеми усунення екологічного лиха, що спричинене діяльністю ковельського ветсанзаводу.

І як стало відомо сьогодні, Ковельська місцева прокуратура Волинської області отримала дозвіл суду на затримання директора Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу.

Прокурори наполягатимуть на взятті посадовця, який наразі перебуває в розшуку, під варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 19 Квітня 2017 16:48
Кошаруку треба занести туші , то він злив інфу про те, що захоронення туш має відбутися в Кошарах і попросив заблокувати дорогу, чим фактично підставив Гунчика. Зараз Кошарук співає по іншому, знаючи , що всі сільські ради в районі попереджені, він типу з ковельчанами вже. А нести треба саме йому, бо саме Кошарук курує в області цю ділянку роботи.
Волинянин до 123 Показати IP 19 Квітня 2017 20:03
А як би не злив то , хай жителі Кошар хворіють чи інших сіл ,ковельчан мало? , хай би їх захоронювали вдома у тих хто отримував кошти коли приймав ті туші.
юля до 123 Показати IP 20 Квітня 2017 08:26
а давайте вам під хату ті здохляки,а тоді зливайте кого хочете і шо хочете,а я спокійно з дітьми жити буду
справедливий до 123 Показати IP 20 Квітня 2017 09:24
від цього не холодно і не жарко, а туші повинні "бути" в кошарука та в гунчика
небайдужий Показати IP 20 Квітня 2017 11:37
Гунчику вже давно пора забиратися з посади, а ні, то скоро винесуть силою... в області такий срам, "бєспрєдєл" і стид, а з Києва ніякої реакції!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus