USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Кожен день – це мільйони в кишені Путіна»: європарламентар – про залежність від нафти РФ

3 Травня 2022 11:09
Депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс вважає, що потрібно якомога швидше позбутися залежності від російської нафти. Бо кожен день - це мільйони в кишені путіна. Про це він заявив в ефірі 24 каналу.

Чому Словаччина і Угорщина не відмовляються від нафти Росії

Він пояснив, що 95% постачань нафти до Словаччини – російські. Держава не має виходу на морські порти.

Водночас Угорщина має 65% постачань російської нафти. Це – менша залежність, однак зрозуміло, хто такий Віктор Орбан і його уряд.

За словами Ауштрявічюса, відповідні 2 країни мають різні, але свої аргументи, чому вони не можуть до кінця 2022 року відмовитися від нафти держави-агресорки.

На 8 місяців цих санкцій дали час на повну адаптацію. Потрібно максимально стискати цей період, адже кожен день – це мільйони в кишені володимира путіна, – наголосив Ауштрявічюс.

Він пояснив, це означає більше фінансових можливостей продовжувати агресію проти України. Попри це, депутат Європарламенту надіється, що більша частина країн Євросоюзу все ж ухвалить максимальні зобов'язання щодо зменшення постачань нафти.

Зауважимо! 2/3 російської нафти іде на експорт у ЄС. Відтак європейський ринок – дуже важливий для російської економіки.

Ауштрявічюс вважає, що вже з початку червня у Росії будуть значні фінансові втрати. Він надіється, що політична совість в багатьох столицях випереджуватиме перехідний період до кінця 2022 року.

Європарламентар про відмову ЄС від нафти Росії: дивіться відео



Рішення Орбана містить 2 складові

На думку Ауштрявічюса, прем'єр Угорщини хоче максимально обмежити економіку держави від додаткових витрат щодо російської агресії в Україні.

Орбан завжди заявляв, мовляв, робитиме все, щоб тримати Угорщину поза воєнними діями чи воєнними "операціями" зі сторони Росії. Його рішення містить і політичну, і економічну складову.


Угорщина не дуже спішить зменшувати енергетичну чи економічну залежність від Росії. Орбан дуже комфортно себе почуває в таких економічних і фінансових стосунках з Кремлем і не завдає жодних додаткових зусиль – щоразу знаходить ті ж аргументи. В політичному плані йому просто грає це на руку і він дотримується своєї політичної лінії, яку обіцяв під час виборів.


Ауштрявічюс пояснив, змінити позицію Угорщини – важка задача. Водночас на думку Словаччини можна вплинути. В цьому допоможе Єврокомісія та інші країни ЄС. "Загалом я бачу Словаччину як конструктивного партнера", – додав він.

Позиція Угорщини щодо ембарго на нафту Росії: що відомо

Угорщина продовжує дотримувати проросійської позиції. В уряді заявили, що на будь-яку пропозицію Євросоюзу щодо нафтового ембарго проти Росії держава накладе вето.

Аналітики вважають, що Угорщина стає ганебним членом ЄС. Адже все далі відходить від принципів організації.

Позиція уряду держави – не затягувати Угорщину у війну Росії проти України. Тому там і не підтримують жодних санкцій проти російської нафти і газу.

Читати ще: Угорщина проти санкцій ЄС щодо російського газу, безпольотної зони над Україною і миротворчої місії
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus