USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кремль намагається послабити вплив Пригожина та створює нову ПВК

27 Листопада 2022 14:54
Кремль створює нову приватну військову компанію, щоб стримати вплив на політичній арені Росії глави ПВК Вагнера Євгена Пригожина.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що створення нового бойового угруповання доручили Армену Саркісяну. Він є власником холдингової компанії Ташир, давнього субпідрядника російської державної енергетичної компанії Газпром.

Ймовірно, що високопосадовці схвалили зусилля Саркісяна, оскільки приватні військові компанії в Росії заборонені законом, нагадали аналітики.

Читати ще: Кадиров та Пригожин публічно підірвали авторитет Путіна, – аналітики

«Російські офіційні особи можуть сприяти подальшому просуванню існуючих паралельних військових структур Кадирова і зусиль Саркісяна щодо створення приватної військової компанії для протидії зростанню впливу Пригожина, який використовує свої структури, щоб зарекомендувати себе як центральна фігура в російській політиці», – повідомляють аналітики.

Також наголошується, що глава Чечні Рамзан Кадиров регулярно просуває свої зусилля щодо створення паралельних військових структур на базі Чечні.

Нещодавно Кадиров зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним і заявив, що вони обговорювали створення нових підрозділів російської армії та Росгвардії, що складаються з чеченського персоналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus