USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Льовочкін просив у олігархів гроші для Манафорта, – ЗМІ

10 Лютого 2018 15:33
Заступник голови фракції "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін просив в українських олігархів гроші для колишнього політтехнолога і радника екс-президента Віктора Януковича Пола Манафорта. Про це "Громадському" повідомив журналіст Френк Фоер, який раніше опублікував розслідування у The Atlantic про Манафорта, передає Еспресо.

"Манафорт міг звернутися до Сергія Льовочкіна, а той — до Януковича, й сказати: Манафорт хоче 10 мільйонів доларів. Янукович відповідав: гаразд, то дай йому ці 10 мільйонів. Тоді Льовочкін звертався до низки українських олігархів і казав: ти маєш дати мільйон доларів", - розповів журналіст.

Як стверджує Фоер з посиланням на власні джерела, Льовочкін отримував власний шмат від цих грошей – "тобто маржу за те, що збирав ці гроші від імені Манафорта".

"Громадське" зазначає, що звернулося за коментарем до Льовочкіна. Однак на момент публікації не отримало відповіді.

Тим часом, як стало відомо, прес-служба нардепа укоментарі "Українській правді" спростувала цю інформацію.

"Викладена у матеріалі інформація, що базується на припущеннях журналіста, який посилається на неназване джерело, неправдива і не відповідає дійсності. Насправді Льовочкін ніколи не чинив подібних дій", - кажуть у прес-службі.

Окрім Льовочкіна, Манафорт був знайомий із Ринатом Ахметовим. За інформацією журналіста, Манафорта з Ахметовим познайомив російських олігарх Олег Дерипаска під час Помаранчевої революції.

"Ахметов допоміг зв'язати Манафорта з Януковичем. Коли той перебував у Чехії одразу після Помаранчевої революції, команда Манафорта приїхала зустрітися з ним. Вони налагодили співпрацю. Коли Януковичу знадобилася особа, якій він би міг довіритися, він звернувся до Пола Манафорта", - зазначив Фоер.

Журналіст додав, що однією з основних цілей роботи Манафорта було створення візуальної картини стосовно ув'язнення Юлії Тимошенко.

Фоер сказав, що в період своєї роботи в Україні Манафорт намагався виправдовувати ув'язнення Юлії Тимошенко.

"Головне, що Манафорт зробив для Януковича, — намагався виправдовувати ув'язнення Тимошенко. Він працював з юридичною компанією Skadden, Arps і Грегором Крейгом, а ті готували юридичне обґрунтування переслідування екс-прем'єрки", - пояснив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НІМЕЦЬКИЙ ПОЛІТОЛОГ ДОПОМАГАЛА МАНАФОРТУ ЛОБІЮВАТИ ІНТЕРЕСИ ЯНУКОВИЧА У США

У своєму опублікованому розслідуванні Френк Фоер також стверджує, що після перемоги "Партії регіонів" на парламентських виборах "олігархи, які фінансували її, з величезною повагою ставилися до Манафорта", оплачуючи його послуги - попри те, що суми, які він просив, були більші за ті, що Манафорт отримував до роботи в Україні.

У США Манафорта і його ділового партнера Річарда Гейтса обвинуватили у змові проти Сполучених Штатів. Їм висунули обвинувачення у 12 пунктах і відправили під домашній арешт. За даними слідства, Манафорт і Гейтс згенерували десятки мільйонів доларів доходу внаслідок їхньої роботи в Україні. Перший відмив понад $18 млн, а другий – більше ніж $3 млн.

Згідно з наявною інформацією, Манафорт протягом останніх десяти років отримав від наближеного до Кремля російського олігарха Олега Дерипаски близько $60 млн. Ця співпраця почалася в 2007 році, коли вони представляли російські інтереси у Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus