USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Німецький політолог допомагала Манафорту лобіювати інтереси Януковича у США

10 Лютого 2018 11:40
Німецький політолог Іна Кірш, яка народилася в Хабаровську і виросла в НДР, ймовірно, допомагала американському політтехонологу Полу Манафорту просувати у США інтереси Віктора Януковича.

Це випливає з розслідування Der Spiegel щодо впливу Росії на американські вибори з’явився німецький слід - у справі проти екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, центральну роль відіграє політичний консультант з Німеччини Іна Кірш, пише DW з посиланням на Der Spiegel.

Кірш з 2011 року очолювала European Centre for a Modern Ukraine - розташовану в Брюсселі лобістську організацію, яка, на думку спецпрокурора США з розслідування втручання РФ у вибори Роберта Мюллера, лобіювала інтереси президента-втікача Віктора Януковича.

За інформацією Der Spiegel, Кірш допомагала Манафорту під прикриттям лобіювати у США інтереси Януковича і «Партії регіонів». Своєю чергою, політолог спростовує це твердження, заявляючи, що бачилася з Манафортом всього тричі. Свого часу Кірш працювала два роки у Москві в фонді імені Фрідріха Еберта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАНАФОРТ МАВ СВОГО АГЕНТА У КОЖНОМУ МІНІСТЕРСТВІ УКРАЇНИ. РОЗСЛІДУВАННЯ

Нагадаємо, до команди Януковича Манафорт приєднався після Помаранчевої революції у 2005 році. З того часу він керував усіма виборчими кампаніями: трьома парламентськими та однією президентською. Манафорт після втечі Януковича далі працював із «Опозиційним блоком» і пропонував партії наполягати на антинатівській позиції України.

Із 2014 року американський політтехнолог відвідував Україну 19 разів протягом 20 місяців. Також протягом десятирічної діяльності в Україні американський політтехнолог не менше 18 разів відвідував і Москву.

У США Манафорта і його ділового партнера Річарда Гейтса обвинуватили у змові проти Сполучених Штатів. Їм висунули обвинувачення у 12 пунктах і відправили під домашній арешт. За даними слідства, Манафорт і Гейтс згенерували десятки мільйонів доларів доходу внаслідок їхньої роботи в Україні. Перший відмив понад $18 млн, а другий – більше ніж $3 млн.

Згідно з наявною інформацією, Манафорт протягом останніх десяти років отримав від наближеного до Кремля російського олігарха Олега Дерипаски близько $60 млн. Ця співпраця почалася в 2007 році, коли вони представляли російські інтереси у Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus