USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЛПЕ – під атаками, - ЗМІ

19 Січня 2012 18:04
На луцькому міському ринку пасажирських перевезень назріває нова хвиля боротьби за маршрути. Причому боротьби не завжди чесної. І, схоже, її головне вістря спрямоване у бік комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту». А ініціаторів переділу ринку та осіб, зацікавлених у банкрутстві суб'єкта господарювання комунальної власності, на жаль, треба шукати в стінах міської ради.

Про це пише газета «Волинь-нова».

На Луцькому підприємстві електротранспорту фінансовий стан давно вже не з легких. Заборгованість із зарплати, неповна компенсація пільгового проїзду з державного бюджету, застарілий тролейбусний парк змушують керівників підприємства постійно шукати шляхи, як вижити. Одним із таких стала можливість перевозити пасажирів за автобусними маршрутами. Це дає змогу комунальному підприємству мати фактично єдине джерело постійного грошового доходу та забезпечувати відносну рентабельність у цій сфері пасажирських перевезень.


Проте, схоже, навіть незначне поліпшення фінансового стану на Луцькому підприємстві електротранспорту не дає спокою одному з найбільших перевізників міста, фактичній власниці фірми «Санрайз» Олені Голєвій. Побоювання окремих депутатів, що вона, очоливши постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, не зможе втриматися від спокуси просувати та лобіювати свої бізнесові інтереси, як зараз видно, не були безпідставними. Саме це сьогодні, на жаль, учасники ринку й починають спостерігати.

На засіданні комісії 14 грудня 2011 року Олена Голєва почала розносити незадовільну роботу саме тих маршрутів, які обслуговує Луцьке підприємство електротранспорту. Стала озвучувати скарги нібито мешканців міста щодо незадовільної роботи із перевезення пасажирів автобусами під номерами 9, 9а, 11, 32.

Пані Голєву особливо обурювало те, що водії цих маршрутів начебто по-хамськи поводяться з громадянами та відмовляють у безоплатному проїзді категоріям громадян, які мають на це право. Про поведінку водіїв, які обслуговують автобуси підприємства «Санрайз» і на яких скаржаться пасажири, Олена Голєва чомусь промовчала.

Втім, лише публічною словесною атакою на свого конкурента у сфері пасажирських перевезень пані Голєва не обмежилася. Після того, як міська рада підтримала її кандидатуру на посаду голови транспортної комісії (досі не зрозуміло, які ж фактори матеріального чи нематеріального характеру так вплинули на підтримку такого рішення обранцями гро мади), підприємство «Санрайз», на жаль, розгорнуло активний юридичний наступ на комунальне підприємство електротранспорту.

18 листопада 2011 року Луцький міськрайонний суд постановив задовольнити позов підприємства ТзОВ ВТП «Санрайз» до виконавчого комітету Луцької міської ради про визнання частково нечинним та скасування рішення конкурсного комітету із визначення переможців конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в місті Луцьку по об'єкту конкурсу №24 (маршрут №28 «Карбишева — Дружби народів»).


На цьому підприємство «Санрайз» не зупинилось і підготувало новий адміністративний позов до виконавчого комітету міської ради. В ньому йдеться вже про визнання нечинним і скасування рішення конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах №29, 31.

Свої вимоги підприємство обгрунтовує тим, нібито з нього безпідставно зняли 15 балів під час проведення конкурсу. Очевидно, в «Санрайзі» всерйоз взялися за скасування рішень конкурсного комітету та мріють про новий перерозподіл ринку пасажирських перевезень у Луцьку на свою користь.

Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД має статутний фонд у розмірі 10 мільйонів гривень. Із них 9 мільйонів 700 тисяч гривень належать Олені Голєвій. Із цього стає зрозуміло, хто, власне, найбільше й зацікавлений у позо вах підприємства «Санрайз».

Здавалось би, депутат міської ради та голова профільної депутатської комісії мала б навпаки турбуватися про те, як зробити ефективнішим та прибутковішим комунальний транспорт. У результаті ж на підприємство електротранспорту розгорнутий шалений тиск на всіх фронтах.

На цьому фоні вражає доволі пасивна позиція виконкому міської ради та його юридичного відділу, який мав би відстоювати інтереси комунального підприємства. Складається враження, що відділ працює не на благо громади обласного центру, а на користь приватної структури.

Враховуючи певні здобутки підприємства «Санрайз» у судах, наполегливість її власника та дивну млявість виконкому міської ради, воно має цілком реальну можливість дуже скоро захопити ринок пасажирських перевезень у Луцьку. Можна не сумніватися, що після цього в нашому місті відбудеться таке омріяне для декого відчутне зростання вартості проїзду в луцьких маршрутках.

За інформацією видання, якщо ситуацію не змінювати, то досить швидко в цій сфері може виникнути патова ситуацію. А Луцьке підприємство електротранспорту за допомогою словесних та юридичних прийомів можуть позбавити всіх автобусних маршрутів. Тільки самих маршрутів від цього не поменшає, просто виручка від них осідатиме не в казні комунального підприємства, а в приватній кишені.

Після цього комунальний транспорт в обласному центрі Волині може опинитися під загрозою ліквідації взагалі заради тотального панування на дорогах міста автобусного монополіста «Санрайз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Орест Показати IP 19 Січня 2012 18:19
Вітинський вже після святкування Дня народження відійшов...Статті перед завтрашнім засіданням виконкому, логічно! Подумайте кому вигідно розміщувати такі статті?
99 Показати IP 19 Січня 2012 23:10
Боже, яка тільки підступна, нагла, ... натури людина. Скільки вже для вас і вашої сім/ї треба тих грошей? Так само куча скарг і на ваші маршрути і на ваших водіїв можна зібрати. ваші працівники самі від вас плюються і від ваших умов праці, мало того, що вже запчастини заставляєте купляти, з/п не платите, так щей бігаеш з паличкою виміряеш наскільки заправляються. Ні в одному АТП не має такої плинності кадрів, як в санрайсі. Жахливе під-во, керівництво втративше людське обличчя і шефиня- депутат. Люди не голосуйте за такого перевертня, бо вона вам покаже почом треба їздити.
smelnyk Показати IP 19 Січня 2012 23:56
А мені до одного місця, вибачте, хто мене буде возити, аби на зупинках зупинялися, не викидали посвідчень у вікно, і щоб пасажири доїзджали до місця призначення без фізичних ушкоджень. Доречі, у маршрутках №11 у мене проблем з проїздом по посвідченню ще ніколи не було.
Олег Показати IP 20 Січня 2012 00:14
Я коритсуюся маршрутом 31 та 47. Після того, як ці маршрути почало обслуговувати ЛПЕ, якість обслуговування, виконання графіку перевезень погіршилося значно (м'ягко кажучи). Звернення по телефону нічого не дало. Там навіть не назвали людину, яка відповідає безпосередньо за роботу маршруток! А подивіться що робиться в салонах! Що повертаємось в СРСР!
Лучанин Показати IP 20 Січня 2012 00:19
Якщо вже відверто, то ЛПЕ бажано бачити дійсно підприємством електротранспорту з новими сучасними комфортабельними тролейбусами типу ЛАЗів з кондиціонерами. Нічого не маю проти якщо Богдан розробить щось подібне, а не те що в них виходить. Якщо ми вже так киваємо на захід, то тоді в нас маршруток взагалі не повинно бути, а повинні їздити великі автобуси строго за графіком, але ж знову тільки там, де тролейбус не проїде. І хто буде проти заплатити 2 грн за можливість сісти на сидіння в тролейбусі, який буде ходити кожні 5 хв. (вдень) з 5 ранку і до 1 ночі? Це все запросто може організувати міськрада. І тоді питання Санрайзів відразу відпадуть. А от чому ніхто не хоче цього робити?
Луцьк до Лучанин Показати IP 20 Січня 2012 02:40
+1000
TFA до Лучанин Показати IP 20 Січня 2012 13:26
Богдан якраз робить такі ж хороші тролейбуси, як і ЛАЗ, навіть ще кращі, але ж ми їх не отримуємо. Богдан зробив для Криму, Полтави і зараз працює над крупним київським замовленням. Так що цей Богдан: http://transphoto.ru/photo/459272/ нічим не гіршим, навіть кращий за ЛАЗ.
Чорнобилець Показати IP 20 Січня 2012 09:34
І дурневі ясно, що ЛПЕ хочуть продати в приватні руки і це потрібно. От і судова та інформаційна війна, нормальне явище. Добре, що зараз не 90-ті..., було б ще крутіше...
думаюча Показати IP 20 Січня 2012 09:41
А де дія Закону Про боротьбу з корупцією? Чому депутати вироистовують депутатський мандат у власних цілях, для власного збагачення? Чому не піднімається громада? А теперішня влада продасть останнє комунальне транспортне підприємство, зробивши його банкрутом!!!!
Юра Показати IP 20 Січня 2012 09:56
Дійсно, за час депутатства пані Олени я тільки наблюдаю в міськраді, як вона відстоює тільки те, що вигідно сім"ї Голєвих і їхнього бізнесу. Тай Народний адвокат працює тільки, щоб голосів на виборах набрати, скоро гречку будуть безкоштовно роздавати,вибори ж на носу .
Я з Луцька. Показати IP 20 Січня 2012 10:01
Ця людина, не тільки ЛПЕ достає, вона на всіх перевізників скарги пише, і говорить, що до неї масово люди в соц. мережах звертаються. Може і звертаються зі скаргами, но точно на ваші маршрути також.
пасажир Показати IP 20 Січня 2012 12:45
А я не хочу їздити в маршрутках клана Голєвих, якщо не поспішаю то стараюсь не сідати, а якщо не можу добратись, то вже тоді мушу. Дивлюсь Аверс і аж страшно стає, що було б коли вся її команда пройшла до міськради.там і так більшість клоуни, а то взагалі було б суцільне набивання карманів і любіювання своїх інтересів.
*** до пасажир Показати IP 20 Січня 2012 14:14
+++
ВОЛОДИМИР СЕРГІЙОВИЧ Показати IP 20 Січня 2012 13:56
ОТ Я ОСОБИСТО НЕ ЗНАЮ ЦЮ ПАНІ, АЛЕ ТІЛЬКИ ЧУЮ ВІД ЛЮДЕЙ І ЧИТАЮ, ОДИН НЕГАТИВ НА ЇЇ АДРЕСУ. щО ВОНА РОБИТЬ ТАКОГО ПОГАНОГО, ЩО ВСІ ТАК ВОЙОВНИЧО ДО НЕЇ НАСТРОЯНІ. ТРЕБА В ЛЮДЕЙ ДОВІРУ ЗАСЛУЖИТИ, ЩОБ В ДЕПУТАСЬКОМУ КРІСЛІ ІНТЕРЕСИ ВИБОРЦІВ ПРЕДСТАВЛЯТИ, А НЕ СВОЇ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus