USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам хочуть заборонити вмикати музику на власному ґаджеті на повну гучність у громадських місцях

17 Листопада 2022 18:52
У громадських закладах Луцької громади пропонують заборонити відтворення будь-яких звуків (відео, музики тощо) на власних ґаджетах на повну гучність.

Петицію про заборону відтворення в громадських місцях відео і музики через гучномовець із власних ґаджетів на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Вадим Слива.

«Дуже часто зараз можна стикнутися з ситуацією, коли в кавʼярні за сусіднім столиком люди дозволяють собі дивитися відео з телефонів чи планшетів зі звуком на повну гучність, незважаючи на інших. Буває навіть, що батьки включають дітям відео, щоб ті не заважали, поки вони пʼють каву і спілкуються з друзями. При цьому ніхто не контролює, що саме і з якою гучністю дитина дивиться, а діти люблять викручувати гучність на максимум.

На жаль, через неприємні особливості пошуку та «рекомендацій» стрімінгових платформ типу YouTube здебільшого такі відео супроводжуються російською мовою. Водночас на зауваження і прохання зробити тихіше люди часто відповідають з агресією, що це не заборонено і вони (або їхні діти) будуть дивитися що завгодно, де завгодно, якою завгодно мовою та з якою завгодно гучністю.

Російська мова і її захист зараз не можуть викликати нічого, окрім агресії у відповідь. До того ж, нерви в людей зараз і так на межі й далеко не всі замість спокійного обіду або спілкування у відносній тиші хочуть слухати, що дивляться за сусіднім столиком або навіть за кількома одночасно», – зазначив автор петиції.

Тому для запобігання конфліктам він запропонував на період дії воєнного стану заборонити відтворення відео та музики (особливо російськомовних) через гучномовці власних мобільних пристроїв у всіх громадських місцях і закладах міста.

«Люди в громадських місцях та закладах повинні мати право на спокійний відпочинок або роботу, а для прослуховування відео та музики за власними уподобаннями є або інші місця, або навушники», – наголосив Вадим Слива.

Підтримати його пропозицію можна тут.

Нагадаємо, раніше в закладах торгівлі, розташованих на території Луцької громади, пропонували заборонити вмикати музику.

Як ми писали, 7 жовтня набув чинності закон щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора.

Водіям рейсових пасажирських автобусів та маршруток заборонено «відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Порада Показати IP 17 Листопада 2022 19:22
Нехай автор петиції пролікується, і все буде нормально.
Я до Порада Показати IP 17 Листопада 2022 23:05
Нехай краще деякі люди нарешті зрозуміють,що вони і їх діти - не центр всесвіту і планета навколо них не обертається. Хочете слухати музику на повну гучність - робіть це у себе дома або придбайте навушники. А 40 відвідувачів кафе не забов'язані слухати чийсь гавно-реп або лекцію на ютубі "як вилікувати геморой у домашніх умовах".
Анонім Показати IP 17 Листопада 2022 20:06
Скоро і говорити будемо пошепки.
Здоровий глузд до Анонім Показати IP 17 Листопада 2022 22:02
Поїдь в Еупопу і подивись, як люди себе поводять в громадських місцях. Принцип 'твоя свобода закінчується там, де починається свобода інших ' діє скрізь. І не треба з себе дурника клеїти. А петицію треба підтримати.
Я Показати IP 17 Листопада 2022 23:13
Ще треба додати у петицію заборону горланити по телефону у маршрутках і автобусах. Тільки сядеш - обов'язково хтось витягає мобільний і на весь салон дві години починає обговорювати вкрай важливі речі: Галю,а шо ти будеш готовити?Деруни?аааа... А я певно картоплі зварю. І так 20 хвилин. Ще коли були кондуктори,то іноді робили зауваження. І абсолютно усі "говоруни" на моїй пам'яті починали скандал на тему "а шо таке,я заплатила за проїзд,я маю право,хочу і говорю". Те,що весь салон має слухати цю дурню - ну так вони ж не мають ніяких прав. Років 15 тому ще була мода ввімкнути музику на телефоні,а на зауваження інших пасажирів - робити круглі очі "а що вам не нравиця?".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus