USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Лучанам проведуть навчання, як діяти під час активних воєнних дій

3 Березня 2022 19:25
У Луцьку проведуть навчання з самооборони, як діяти в критичних ситуаціях, у тому числі, якщо ваша оселя опинилася в зоні артобстрілу.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Загалом, станом на 18:30 обстановка в громаді, зазначив він, спокійна. Усі підприємства, установи, організації, які забезпечують життєдіяльність міста, працюють у штатному режимі.

Також він розповів про навчання, яке проводитимуть жителям громади.

«Ми запровадили в громаді навчання: що треба робити в разі введення воєнного стану, що робити, якщо ви, ваш будинок, ваш двір опинилися в зоні бойових дій, у зоні артобстрілу. Також навчання про те, як працює система оповіщення, як відбувається евакуація, що треба робити, щоб подати сигнал про допомогу. Йтиметься про базові навички з самооборони, які підручні засоби можна використовувати, як користуватися зброєю, які інші принципи самооборони, як працюють рації, радіозв’язок тощо», – зазначив він.

Такі навчання, наголосив міський голова, відбуватимуться побудинково, щоб не було великих скупчень людей, інформація про їх проведення надходитиме мешканцям через голів ОСББ – міська рада повідомить їм про графік занять.
Також, зазначив Ігор Поліщук, надходить інформація від служб тероборони, нацполіції про те, що важко проводити огляд автомобілів через затоновані вікна. Тому він попросив розтонувати вікна автомобілів, якщо це не нагальна потреба, щоб полегшити роботу тих, хто працює на блокпостах.

Крім того, очільник Луцької громади вчергове звернувся до підприємців з проханням не піднімати ціни на продукти першої необхідності.

«Надходить чимало скарг, що в окремих магазинах завищені ціни на товари. Ми фіксуємо все, хто піднімає ціни, хто спекулює і хоче заробити на людях в такий час. Я застерігаю: закінчиться війна, ми переможемо і до цього списку повернемось. Будьте людьми і поставтесь до ситуації з розумінням», – наголосив він.

Читати ще: «Подивіться, що зробили з мародерами в інших містах, і запам’ятайте: в Луцьку буде ще жорсткіше», – міський голова Ігор Поліщук

До слова, завершується встановлення нових сирен системи оповіщення в мікрорайоні ДПЗ, на Палаці урочистих подій і в районі вулиці Дубнівської. Її вже тестували і дехто скаржиться, що сирени гудуть надто голосно. Проте, наголосив він, нічого не зробиш – зараз воєнний стан, тому краще, щоб люди чули про небезпеку.

Читати ще: Нова система оповіщення, запас продуктів та покинуті люди: Ігор Поліщук звернувся до громади

Окремо Ігор Поліщук звернувся до мешканців громади з проханням не розповсюджувати неперевірену інформацію.

«Зараз мережами поширюється багато фейків, маніпуляцій, від родичів, друзів з Білорусі, що йдуть танки, «Гради». Ця вся інформація не підтверджується. Довіряйте офіційним джерелам, щоб не стати жертвами інформаційної і психологічної війни, мета якої – надламати наш бойовий дух, посіяти паніку і тривогу серед населення», – резюмував він.

Читати ще: Ми не маємо права здаватися: мер Луцька закликав мешканців не панікувати
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 3 Березня 2022 20:35
До Поліщука! Чому до цього часу Тимощук Анатолій є почесним громадянином Луцька? Даже той же Ракицький розірвав контракт з Зенітом а ця наволочь платить податки в казну Росії і за ці грощі виготовляється зброя, якою вбивають наших героїв. Ганьба міській раді!!! Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus