USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучани нарікають на освітлення, зарослі та відсутність доріжок. Фото

24 Листопада 2020 08:00
Неналежне вуличне освітлення, зарослі кущів та дерев і відсутність пішохідних доріжок – на ці та інші проблеми, наявні в місті Луцьку, звертають увагу його мешканці.

Як повідомила Наталія Н. на платформі «Відкрите місто», капітального ремонту потребує перехід від вулиці Чехова через річку Сапалаївку до вулиці Уласа Самчука. Там відсутні тверде покриття та зовнішнє освітлення. До того ж територія захаращена кущами.

«У темну пору доби ця дорога є небезпечною для лучан, які повертаються з роботи додому або ж ведуть дітей із дитячого садочка. У зимовий період, коли слизько, неможливо підніматися вгору, особливо людям похилого віку, через відсутність нормальних дорожніх умов. Неодноразово ставалися травматичні випадки на цій ділянці дороги, зокрема люди отримували переломи», – зазначила жінка.
Лучанин Назар Марчук зауважив, що на вулиці Степана Бандери, зокрема біля головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки, дуже розрослися дерева.

«Потрібно обрізати гілля на деревах, яке заважає руху пішоходів по тротуару», – вказав він.
Натомість Андрій Ганіговський повідомив, що на проспекті Молоді – біля будинків №5б, 5в – не працює ліхтар вуличного освітлення.
А Павел Докай звернув увагу на неналежну реконструкцію освітлення на проспекті Відродження, 5.

«Наприкінці весни наш двір розпочали реконструювати. Зараз ведуться роботи зі встановлення освітлення. В цілому більшість стовпів встановленні добре, проте підрядна організація також встановила стовпи, які мають інші габарити і, відповідно, не були розраховані в проєкті. Тому розташування випусків із бетону не зійшлося з отворами в самій опорі, у зв’язку з чим працівники порізали метал, щоб якось стикувати стовп і його фундамент. Проблема полягає в тому, що в місці різу цинк розплавився, тому це – місце майбутньої корозії металу. Також робітники зафіксували опору шайбами, які майже її не тримають. Ну і стовп занадто нахилився. Через потенційну корозію металу в місці кріплення, а також недостатнє фіксуванням стовпа це може призвести до його падіння на поруч припарковані автомобілі або випадкових перехожих. Прошу також переконатися, що сусідні стовпи надійно зафіксовані. Необхідно прийняти міри з усунення цієї проблеми», – зазначив чоловік.
Своєю чергою Ігор Соломон попросив перевірити законність встановлення літніх майданчиків і тимчасових споруд у центрі міста – на проспекті Волі. За його словами, деякі з них можуть обмежувати рух пішоходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Листопада 2020 09:01
Про обмеження руху пішоходів. Вулицю Червоного Хреста і Ковельську просто перегородили ланцюгами біля відділення Ощадбанку. Це нормально?
Отак-то! Показати IP 24 Листопада 2020 10:32
З новим мером всі ці проблемки швидко порєшаєм!
Саша Показати IP 24 Листопада 2020 12:18
На Відродженні, біля Миколаївської церкви відсутнє покриття. З будинків люди ходять в дощову погоду по грязі. З дуже частою періодичністю ремонтують трубопроводи.
К.лучанин Показати IP 24 Листопада 2020 13:23
Я розгянув на фото кріплення стовпа освітлення_ це просто жах. За це треба карати тих працівників і майстра , які виконували ці монтажні роботи. Тупість, непрофесійність, технічна неграмотність вражаюча! Приварювали фланець без отворів до стовпа з розрахунку підгонки отворів на місці під змонтовані болти у бетоні. Так і хочетьс сказати: хлопці ви креслення читали ( якщо такі були ...) і чого перлися вирізати зваркою отвори аби як, тоді як вони повинні бути просвердені у фланці заздалегідь? Немає у нас професійного підходу, так як нема спеціалістів, а є просто заробітчани!!!
Василь Показати IP 24 Листопада 2020 15:18
На Драгоманова,в історичному центрі міста зарослий смітник,як і біля площі Воз"єднання.Пора щось робити з цими смітниками.
лучанка Показати IP 24 Листопада 2020 15:47
Соромлюся запитати, а Ігор Соломон трактором збирається проїхатися, що йому місця на тротуарі замало? Як на мене, то там місця вистачить усім : і щоб пройти, і щоб посидіти на вулиці. От дайте всіх загнати в приміщення , і щоб носи не висовували. А те, що на протилежному боці проспекту Волі справжня вакханалія з вивісками і входами в магазинчики, то нікого не бентежить. Естети, що скажеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus