USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани закликають розпочати боротьбу з борщівником навесні

8 Березня 2020 23:24
Аби уникнути можливого поширення в Луцьку борщівника у літню пору, необхідно розпочинати боротьбу з небезпечною рослиною навесні.

Відповідну пропозицію озвучив лучанин Максим Крисюк. Його петицію можна підписати за посиланням.

«За останні роки борщівник значно поширився містом, продовжує захоплювати нові площі та завдає шкоди лучанам. Краще його локалізувати весною, коли він тільки починає проростати, ніж літом боротися з його наслідками», – зауважив лучанин.

Відзначимо, що проблема поширення в міському просторі борщівника здавна хвилює лучан, які неодноразово скаржилися на те, що, навіть гуляючи в парку, можна обпектися, сконтактувавши з небезпечною рослиною.

Своєю чергою, у міському відділі екології повідомляли, що борються з борщівником тільки механічним способом, викопуючи його з коренем, адже гербіциди не дають результату. За оцінкою фахівців, повністю знищити борщівник у Луцьку можна за 4–5 років.

Довідково:

Небезпека борщівника полягає в тому, що його сік спричиняє важкі опіки на шкірі людини, що може бути так же фатально, як і термічні чи хімічні опіки. Водночас ці опіки спричинені не самим соком. Це опіки сонцем (чи то ультрафіолетом). Сам сік борщівника тільки підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету в багато разів, бо містить фотосенсибілізуючі речовини, так звані фуранокумарини. Саме вони й завдають прикрощів, потрапляючи на шкіру.

Лікарі радять у разі контакту убезпечити уражену ділянку тіла від сонця, промити її водою і мильною піною, а потім нанести на опіки «Пантенол». Після цього – обов’язково звернутися в лікарню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинь Показати IP 9 Березня 2020 09:37
Це має бути в комплексі з винищенням амброзії - дуже сильного алергена.
Анонім Показати IP 9 Березня 2020 11:07
Це мають лучани робити,чи влада?А кошти на боротьбу куди пішли?Скоро лучан будуть закликати прибирати вулиці і сіллю зимою посипати,тільки виділені мільйони десь пропадають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus