USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк просить в області гроші на ПТУ

27 Січня 2016 16:23
Цьогоріч фінансування профтехосвіти перекладене на плечі місцевих бюджетів. Зокрема, ПТУ, які розташовані в містах обласного значення, мають фінансувати міські бюджети, а в менших населених пунктах – з обласного.

На плечі бюджету Луцька лягло фінансування 5-ти ПТУ, які розташовані на території міста. На них міська рада просить виділити цільову субвенцію з обласного бюджету.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради сьогодні, 27 січня.

Так, депутати обласної ради розглянули прохання Луцької міської ради щодо фінансування ПТУ. Зі слів начальника фінансового управління Луцької міської ради Лілії Єлової, у 2016 році Луцьку передали на фінансування 5 профтехучилищ. З її слів, міський бюджет виділив на них 42 мільйони гривень. Але цих коштів, безумовно, недостатньо.

Крім того, проаналізувавши учнівський склад закладів, з’ясовується, що близько 27% учнів ПТУ – мешканці Луцька, а решта – мешканці інших населених пунктів області. Крім того, майже половина з них здобувають у ПТУ середню освіту, і якби хоча б ця частка фінансувалася, як і решта освітніх закладів І-ІІІ рівнів, через державну субвенцію, то вже можна було б сподіватися на 11 мільйонів гривень субвенції.

ПТУ сьогодні – в «підвішеному стані», додає заступник Луцького міського голови Андрій Киця. Адже самі заклади підпорядковуються управлінню освіти облдержадміністрації, майно їх належить державі, а ще вони навчають учнів за держзамовленням.

У міській раді переконують: від проблем ПТУ не відвертаються, але фінансування повною мірою міська казна «не потягне».

З’ясувалося, що ПТУ, які розташовані в менших містах, як Камінь-Каширський, або ж в селах (Овадне), фінансуватимуться з обласного бюджету. В патовій ситуації опинилися міста обласного значення. Відтак, Луцька міська рада просила частину коштів з обласного бюджету направити на луцькі ПТУ.

Однак депутати звернення не підтримали. Натомість вони апелювали, що завтра має відбутися зустріч у Міністерстві фінансів, під час якого озвучать і питання фінансування ПТУ місцевими бюджетами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 27 Січня 2016 17:10
Дешевше фінансувати ПТУ,ніж тюрми.
ПТУ до дідо Показати IP 27 Січня 2016 19:45
Так на тюрмах можна "відмити" мільони та мільярди. А на ПТУ не дуже "відмиєш"...
вчитель Показати IP 27 Січня 2016 20:25
якби гребаним депутатам місяць не платили зарплати, то гроші швидко б знайшли, козли!
АС Показати IP 27 Січня 2016 23:25
Почали з ПТУ,потім ВУЗи, і школи все на нуль перемножать і повернемся в 15 століття освіту здобувати в церквах...для чого грамотні люди? Слідуючий майдан буде без студентів. В польщі вони всі одні полуницю збирають інші штукатурять
254 Показати IP 2 Лютого 2016 23:28
Самі протиріччя!!! То говорять що немає фахівців- робітників, а тепер їм і робітники не потрібні!!! Молодці! Хай діти спиваються від безробіття, колятся і нюхають.... А на роботу китайців випишемо!!! Навіщо нам наші люди!!!Щось не те робиться в державі! Б'ють по най незахищенішим! В училища ідуть дітки з неповних сімей, сироти і напівсироти, багатодітні...Щоби професію отримати, стипендію, бо ТЯЖКО ЖИТИ!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus