USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцька центральна районна лікарня може стати опорною

26 Липня 2021 21:34
Госпітальна рада Волині буде рекомендувати Кабінету міністрів України включити Луцьку центральну районну лікарню до переліку лікарень, які мають статус опорної.

Таке рішення прийняли 23 липня 2021 року під час виїзного засідання у «Луцькій центральній районній лікарні» Підгайцівської сільської ради учасники Госпітальної ради Волині, яку очолює заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, інформують на сайті громади.

Це означає, що у разі позитивного рішення Кабміну, лікарня лишається багатопрофільною, окрім тих відділень, які зараз надають послуги пацієнтам Луцького району, можуть з’явитися й інші.

Директор медзакладу Сергій Коновал наголошує, що лікарня – конкурентоспроможна та має ліцензію на надання 29 видів медичної допомоги, а щоб бути багатопрофільною лікарнею першого рівня достатньо – 17. За його словами, нещодавно у Луцькій центральній районній лікарні відбувалась атестація і відповідно до набраних балів, заклад може претендувати на статус лікарні вищої категорії.

Під час засідання керівник медустанови презентував перспективний план розвитку лікарні та прозвітував про останній рік роботи.

Він розповів, що у поліклінічному відділенні за перше півріччя поточного року прийняли 50837 пацієнтів, лікарі провели 583 амбулаторні операції. У хірургічному відділенні за 6 місяців здійснили 720 хірургічних втручань, з них понад 80 проведено лапароскопічно.

Інфекційне відділення лікарні забезпечене кисневими точками, навесні Підгайцівська сільська рада, на балансі якої стоїть лікарня, придбала нові кисневі концентратори.

Від початку пандемії COVID-19 у медустанові пролікували 619 хворих з підтвердженим діагнозом, найдовше – 113 днів лікували медсестру лікарні, у якої було уражено 95% легень. На щастя, жінка одужала і продовжує працювати.
Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько наголосив, що лікарня користується попитом серед населення, оскільки приміщення лікарні із новим ремонтом, умови праці, сучасне медобладнання допомагають зберегти фаховий медичний персонал та потік пацієнтів. За останні 2 роки придбали медичного обладнання на понад 25 мільйонів гривень. Тут є сучасний пересувний рентген-апарат «MoboleCooper Browiner DR DROCР та мультиспіральний комп’ютерний томограф «NeuViz16 Classic Multi-slaice CT Scanner».

Загальний фонд лікарні цього року складає понад 76 мільйонів гривень, з яких близько 5 млн – кошти із бюджету Підгайцівської громади та майже 3 млн – власні надходження.

Сергій Коновал вважає, що Луцька ЦРЛ цілком здатна працювати як опорна лікарня. У закладі є поліклінічне відділення, стаціонар з шести відділень на 160 ліжок, а також п’ять допоміжних лікувально-діагностичних підрозділів. Щороку госпіталізується понад 6000 пацієнтів, в тому числі й з інших громад.

Серед пріоритетних напрямів діяльності лікарняного закладу: відкриття реабілітаційного відділення, введення нової методики лікування травматологічних хворих, придбання гістероскопа, пневмотонометра, рефлектометра, удосконалення роботи інсультного центру, реконструкція сходової частини приймальної інфекційного відділення, поліклінічного відділення з добудовою пандуса.

Керівництву лікарні та представнику власника – Підгайцівської сільської ради, вдалося переконати учасників виїзного засідання Госпітальної ради рекомендувати Луцьку центральну районну лікарню увести до переліку опорних лікарень першого рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus