USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька міськрада протестує проти «ізоляції» від Львова

10 Травня 2012 13:22
Обранці луцької громади звернулися до Мінінфраструктури та «Укрзалізниці» з проханням не вдаватися до повного скасування руху пасажирського потягу №667/668, який сполучає обласний центр зі Львовом, Чернівцями та Івано-Франківськом. Натомість вони пропонують знайти альтернативні способи вирішення проблеми.
Відповідне рішення прийнято 10 травня під час позачергової сесії ради.
Нагадаємо, у квітні в пресі з’явилася інформація про рішення «Укрзалізниці» відмінити єдиний поїзд прямого сполучення з Луцька до Львова, Івано-Франківська та Чернівців.
Під час останньої сесії обласної ради депутати Володимир Навроцький та Людмила Кирда подали запити щодо перегляду прийнятого рішення про відміну сполучення «Ковель-Чернівці» на основі звернень від громадських організацій. Їх направили керівнику виконавчої влади відповідного управління в області для вирішення.
На початку травня в обласному центрі Волині активісти із «Асоціації Молодих Реформаторів» розпочали збір підписів, аби не допустити відміну потяга.

Як розповів позафракційний депутат міськради Андрій Калахан, через погіршення якості транспортного сполучення міста Луцька із низкою обласних центрів та інших населених пунктів Західної України залізничний транспорт став хорошою альтернативою для лучан та інших мешканців Волині.
«Автодорога національного значення Н-17 Львів-Радехів-Луцьк перебуває у жахливому стані. Покриття практично зруйноване і не ремонтується належним чином», ‒ сказав «свободівець».
Він нагадав депутатам про те, що керівництво «Укрзалізниці» скасовує курсування пасажирського поїзда №667/668 Чернівці-Ковель-Чернівці, що викликало значний суспільний резонанс.
Тож Калахан запропонував звернутися до Мінінфраструктури та «Укрзалізниці» з проханням не вдаватися до повного скасування руху пасажирського поїзду №667/668, а знайти альтернативні способи вирішення проблеми, наприклад, змінити маршрут або періодичність руху, графіки відправлення тощо.
Депутати підтримали пропозиції колеги, але з певними змінами. На пропозицію Богдана Шиби, вирішили додати прохання про відновлення «приміських потягів», які сполучають Луцьк зі Львовом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 10 Травня 2012 22:25
Якби наші депутати їздили цими приміськими потягами, то хоч трохи б думали перед тим як щось вирішувати. З ковеля до Чернівців потяг іде 13,5 годин. З Луцька на 2 години менше. Як можна висидіти такий час в приміських потягах, а ними діставатись треба буде набагато довше. А може бути що і на цілих 2 доби! Це якщо 2 пересадки і потяг буде приходити на станцію пересадки на 5 хвилин пізніше, ніж відправиться той на який треба пересісти, а таких прикладів зараз повно. Якщо пропонувати альтернативу, то умови при цьому не повинні погіршитись. І чому тільки Луцьк з Львовом? Чернівці з івано-Франковськом до Львова самі прибіжать?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus