USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.72 9.88

Луцькі «швидкі» з мигалками їдуть на пиво, - суд

21 Жовтня 2011 10:50
Лікарі служби швидкої допомоги Луцька обурені ставленням водіїв, які не надають перевагу автомобілям медичної допомоги з увімкненими сигналами на дорозі, та суддями, які вважають, буцімто «швидка» їде «з мигалками» на пиво.
Про це під час засіданням виконавчого комітету міськради 20 жовтня розповів головний лікар Луцької станції швидкої медичної допомоги Олег Куц.
«Ми маємо значну проблему: водії транспортних засобів не зовсім усвідомлюють свій обов’язок пропускати транспорт екстреної служби. Сприяє цьому і не зовсім для нас зрозуміле ставлення працівників ДАІ», - каже Куц.
«Так, протягом 2008-2011 років наші автомобілі попадали в сім незначних ДТП, їдучи з увімкненими сигналами і маячками. Проте лише один раз ДАІ склали протокол на водія іншого транспортного засобу, які не пропускають наших автомобілів», - продовжив лікар.
Він каже, що лише одного разу й була виграна справа за фактом ненадання переваги на дорозі автомобілю екстреної служби. В інших випадках, за словами лікаря, судді просто кажуть: «Ви їдете не на виклик із маяками, а на пиво».
Перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук запропонував посадити до «швидкої» на один день журналістів і працівників ДАІ, аби ті переконалися в чемності або закононеслухняності автомобілістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Пацієнт Показати IP 21 Жовтня 2011 11:32
Завжди пропускаю швидку. І тролебус, що відїжає із зупинки. Це принципові питання. Особисто в неділю мав випадок різкого загострення хвороби. "Швидка" приїхала швидко, дуже чемний був лікар, видно що з досвідом, вміло і майже за 3 хв. визначив діагноз (у лікарні все підтвердилось) до того якісно і вміло надав необхідну допомогу, після чого мене терміново доправляли у лікарню. Особисто бачив - везли з маячками і декілька разів на перехресті вмикали сирену. Коли я лежав в швидкій - від болю час здавався вічністю. Тому, шановні водії, ДАІшники і судді, ми всі ходимо по одній землі і хвороба може прийти до кожного незалежно від майнового стану чи посади, а от запізнення допомоги "швидкої" на кілька хвилин може стати останнім, чого ви чекали в цьому житті. Не допусти цього Боже!
Здрасте Показати IP 21 Жовтня 2011 12:34
Нормальні водії пропускають машини з сиреною. Не пропускають лише мажори і прокурори, які і виграють справи в суді.
не мажор не прокурор до Здрасте Показати IP 21 Жовтня 2011 13:19
+1
НАТАЛЯ Показати IP 21 Жовтня 2011 13:10
3 рази в житті викликала "Швидку" до дитини: 1-ий раз: у дитині в віці 7 місяців було запалення нирочок, їхали довго, бо ж у нас в Луцьку на вихідні тільки одна дитяча невідкладна допомога, приїхали, рук навіть не помили, прорекламували Тянь-Ши, не визначили діагнозу, поїхали. 2-ий раз: дитині було 2 роки і 3 місяці, запалення легень. Приїхали швидко, але толку з того. Приїхав випивший лікар, сказав, що нічого страшного не бачить, хоча неозброєним оком було видно, що у дитини запалення легень, поскаржився, що отримує лише 50грн. на день зарплати, натякнувши, самі розумієте на що. 3-ій раз: дитині 3 роки, висока температура, збити неможливо, приїхали, подивилися, сказали давати ті преперати, які я і так давала, і поїхали. Від нашої "швидкої" і від теперішніх лікарів саме розчарування. Тому лише співчуваю тим людям, до яких їдуть лікарі на швидкій, хоча завжди пропускаю, коли з увімкненими проблисковими мячками їдуть. А за те, що на пиво спішать, то я не думаю, що це лікарі спішать, це коли міліція їде з ввімкненою сиреною - це, скоріше всього, спішать вони, і не тільки на пиво.
Лучанин до НАТАЛЯ Показати IP 21 Жовтня 2011 19:21
Для батьків завжди любий чих стає жахом, не кажучи вже про наявність температури та інших симптомів. Якби приїхавший лікар обколов вашу дитину без потреби, ойкав і ахав, сказав що це "повний пісєц", Вам, напевно, стало б легше? Якщо ви вважаєте що лікар веде себе неадекватно дзвоніть повторно та вимагайте іншого, окрім того є "Тарас". А от до питання доставки лікаря на місце сам лікар не має ніякого відношення. Просто ті, хто не пропускає швидку, не розуміють що саме через їх дії вона до них потім і не встигне. Це питання людяності, що в нас давно вже не вітається. Спецсигнали в спецслужб для того і існують, щоб їм надавали дорогу. З іншої сторони дуже багато раз був свідком, коли ці спецсигнали вмикалися тільки перед переходом або світлофором та вимикались повністю після проїзду. Після такого і починають люди за пиво думати. Але в більшості це стосується міліції!
Пацієнт до НАТАЛЯ Показати IP 22 Жовтня 2011 23:48
Якщо з вами таке трапилось - то напишіть скаргу, викладіть вмотивовано претензії. Лікарі на швидкій дійсно різні бувають. І в нас дитину забрав в "інфекційну" з підозрою на пневмонію. Але на мій погляд - він просто підстрахувався, спихнув у лікарню і все. Про те, останній випадок зі мною показав, що є і професіонали.
Я з луцька Показати IP 21 Жовтня 2011 14:05
Я згідна, що простий, ненамурканий водій завжди пропускає, а от хай чиновники проведуть бесіди з своїми синами,доцями...
Пересічний громадянин Показати IP 21 Жовтня 2011 16:45
Люди, забудьте, суду немає...тому пишуть що хочуть і хто хоче.
Я за Показати IP 21 Жовтня 2011 19:23
А який баран придумав їхати на всі виклики з сиреною і мигалками,незважаючи на те,чи це терміновий виклик, чи три дні болить нога,спина,течуть соплі і т.д. Я звісно за те щоб надавати швидкій перевагу в русі,але і водій спецтранспорту,згідно правил дорожнього руху,за умови включення спеціальних пристроїв,повинен забезпечити безпеку дорожнього руху.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus