USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьком курсуватимуть оновлені маршрутки

19 Жовтня 2018 17:30
Луцьке автотранспортне підприємство «Санрайз» показало відреставровані маршрутки, які найближчим часом перевозитимуть пасажирів у нашому місті. За словами першого заступника міського голови Григорія Недопада, нові маршрутки курсуватимуть маршрутами №2 та №12, а їх якість після реставрації значно краща та сучасніша, ніж була у час їх придбання 8-10 років тому.

Три відреставровані маршрутки сяють чистотою і якістю, в них замінено усе, починаючи від технічного оснащення, і завершуючи новеньким салоном, перетягнутими сидіннями, додатковим обігрівом, системою озвучення зупинок та обладнанням для перевезення осіб з інвалідністю. Фактично, від старих машин у них зберігся лише каркас і окремі елементи, все решта повністю зносилося за час експлуатації.
– Із 2016 року і донині наше підприємство повністю реставрувало 16 маршруток, – розповів керівник Мирон Гневик. – Цього року реставровано шість автобусів, три з яких уже використовуються, а ще три працюватимуть наступного тижня у тестовому режимі під технічним наглядом. Згодом і вони курсуватимуть найпопулярнішими лініями громадського транспорту. Ще дві маршрутки плануємо реставрувати до завершення цього року.

За словами керівника підприємства, ремонт однієї маршрутки вартує в середньому 700 тисяч гривень, враховуючи капітальний ремонт двигуна. Двигун, як правило, обходиться в 90-120 тисяч гривень.
– Лагодимо машини за рахунок банківських кредитів, – каже Мирон Гневик. – Гасимо кредитну заборгованість завдяки тому, що була піднята вартість проїзду до 5 гривень. В інакшому випадку не знаю, як би ми виходили із ситуації, адже автопарк давно потребував невідкладного оновлення. Нові маршрутки будуть проходити тестування протягом наступного тижня, механіки будуть відстежувати цей процес, аби в подальшому при експлуатації не виникало жодних проблем.
– У Луцьку якість пасажирських перевезень викликає багато нарікань, – каже Григорій Недопад. – Цілком розуміємо пасажирів, адже автопарк давно зношений. Виправляє цю ситуацію одне із підприємств Луцька з перевезення пасажирів. Бачимо, що здійснюється відновлення мікроавтобусів «Богдан», які потребують невідкладного капремонту. У результаті ці автобуси виходять кращими за нові, адже в процесі капремонту використовуються сучасні матеріали, усуваються всі недоліки, які були допущені при конструюванні автобуса.

У маршрутках створені умови для перевезення людей із обмеженими можливостями, вводиться низка інших вдосконалень. Сподіваюсь, інші перевізники також покращуватимуть якість автотранспортних перевезень, адже ця сфера в нашому місті потребує серйозного доопрацювання. Реставрацію пройшли маршрутки 2007-2010 років випуску. Прогнозується, що слугуватимуть вони довше, ніж заводські.
– Життям доведено, що новий автобус через вісім років експлуатації потребує капремонту, – каже Мирон Гневик. – По тій ціні, за який його було придбано, він себе не окуповує за час експлуатації, а ремонт йому вже потрібен. Це призводить до збитків для підприємства. Після нашої реставрації автобуси слугуватимуть довше та надійніше. Загалом підприємство «Санрайз» на сьогодні забезпечує роботу понад 70 маршруток, маємо 78 водіїв, усі задіяні в роботі. Працюємо, щоб транспорт виходив вчасно та курсував без затримок. Автобуси не простоюють взагалі, а для водіїв створено гнучкий графік роботи.

Отож, вже зовсім скоро, після технічної обкатки, лучани зможуть випробувати якість практично новеньких маршруток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 19 Жовтня 2018 17:50
З такою якістю автобусів, "Богдан-Моторс"ніколи не стани прибутковим. Щоб за 10 років каркас згнив. Не дивно чому їх так мало хто купляє.
лучанин Показати IP 19 Жовтня 2018 18:04
Ото дали "дрозда!" Аж ТРИ!!!,відремонтовані маршрутки будуть милувати очі лучанам.
123 Показати IP 19 Жовтня 2018 20:47
До підвищення цін готують населення)) скажуть "хотіли 10 - але ми стоїмо на сторожі ваших інтересів, тому сторгували на 7"))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus