USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький забудовник передав ключі від квартири ветерану Афганістану*

11 Червня 2020 09:00
Після понад 30 років життя в орендованих квартирах, родина Олександра Пекаря нарешті має власну оселю. Ключі від трикімнатної квартири ветерану війни в Афганістані вручив генеральний директор Будівельної компанії ЛДБК Руслан Вайман.

Сертифікат на квартиру від ЛДБК Олександрові Пекарю подарували в лютому під час урочистостей, присвячених відзначенню 31-ї річниці виведення військ з Афганістану. Для чоловіка це стало справжнім шоком: подарунок виявися несподіванкою. Емоції переповнюють його і досі, коли через кілька місяців після вручення сертифікату вже оформив документи на право власності і йому вручили ключі.

Нагадаємо, забудовник ЛДБК з власної ініціативи ще у 2015 році підписав Меморандум про співпрацю зі Спілкою ветеранів Афганістану, Спілкою ветеранів АТО та Спілкою родин загиблих, в рамках якого зобов’язався безоплатно передати 10 квартир.

Руслан Вайман зауважує: у 2015 році ще не було жодної державної програми забезпечення житлом учасників бойових дій, родин загиблих учасників АТО. Така ініціатива забудовника стала прецедентом на всю країну.

«Я вважаю, що ми в боргу перед цими людьми і вони заслужили на це. Меморандум був підписаний ще тоді, коли державних програм не було і перші дві квартири ми передали родинам загиблих воїнів. Сьогодні власником нової квартири став ветеран війни в Афганістані, кавалер ордену Червоної Зірки, який більше 30 років стояв на квартирній черзі. Хай вам щастить! Дай Боже вам багато років тут щасливо жити», – звернувся генеральний директор ЛДБК до нових власників квартири.
До цього дня подружжя Пекарів Олександр і Наталія навіть не бачили свого нового житла, бо поки що на руках були тільки документи. Вираз обличчя чоловіка, який вперше переступив поріг своєї квартири неможливо забути. Від хвилювання тремтіли руки, а дружина не стримувала сліз щастя, дякуючи забудовнику.
«Ми чекали цього більше 30 років. Дай вам Бог здоров’я, нехай він вам всіляко допомагає у вашій добрій справі. Ми вже й не надіялися, що колись матимемо власне житло, а тут такий подарунок», – схвильовано розповів Олександр Пекар.
Чоловік сам родом з Луцька, виріс у багатодітній сім’ї. Каже, його довго навіть не ставили на квартирну чергу, все казали «не положено». А потім, коли все ж оформили в чергу, довелося довго-довго чекати. Очікування розтягнулося на понад 30 років. Вдячний Олександр Пекар і голові Волинської обласної організації ВОО Спілки ветеранів Афганістану Григорію Павловичу, який опікується спілчанами і без чиєї участі не було б і цієї події.
Сам же Григорій Павлович зазначає: рішення ЛДБК про передачу квартир заслуговує не тільки вдячності і поваги, а й наслідування.

«Я від Спілки хочу щиро подякувати Русланові Вайману і його команді. Сьогодні це – друга квартира з 2015 року, яку передаємо воїнам-афганцям. Це приклад відповідального бізнесу», – додав він.
Представник Спілки воїнів АТО Волині Ярослав Мудрик додав: незважаючи на те, що будівництво ще триває, це вже п’ята квартира, передана компанією.

«Хотілося б, щоб така ініціатива знайшла підтримку в інших забудовників», – зауважив він.

Своєю чергою, Руслан Вайман попросив підтримки у представників громадських організацій, аби питання забезпечення житлом учасників бойових дій зазвучало на державному рівні.


«Сьогодні ж в країні 50 тисяч учасників бойових дій стоять на черзі в очікуванні житла. І це питання до Президента, Кабміну, Верховної Ради. Ми входимо у Федерацію будівельників України і маємо можливість спілкуватися з урядовцями. Питання забезпечення державних програм треба озвучувати. Сьогодні ми просто робимо свою справу і я вважаю, що маю моральне право вимагати від Уряду забезпечити житлом учасників бойових дій. Це і програма «Доступне житло» для військових, і програма співфінансування 50×50, і здешевлення іпотеки. Тому прошу вашої підтримки», – зазначив він.

Нагадаємо, у рамках Меморандуму, у 2016 році два сертифікати на квартири від ЛДБК отримали родини загиблих лучан Романа Лучука та Олега Вишневського. А наступного року справжнє свято прийшло в родину ветерана АТО Олександра Шульгана – ветеран війни в Афганістані, який згодом виконував громадянський обов’язок і на сході України, разом із родиною досі проживав в тимчасівці, яку отримав ще тридцять років тому, що нагадувала радше ванну кімнату. У квітні 2019-го ключі від квартири в новобудові отримав трирічний син учасника АТО Сашко Циплюк, який рано залишився сиротою та донедавна навіть не мав шансу на нове житло. Батько Сашка, його братика та ще двох дівчаток Микола Циплюк одним із перших пішов добровольцем на схід захищати свою країну. Та загинув він на мирній території. Разом з дружиною, мамою хлопчиків, вони загинули у смертельній ДТП. А цього року квартиру отримав Олександр Пекар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 11 Червня 2020 11:38
Просто безмежна ПОВАГА...
Він Показати IP 12 Червня 2020 15:56
ЛДБК звісно молодці (хоча я і вперше про них чую, тільки зараз знайшов в каталозі https://vn.com.ua/ua/developers/lutskiy-domostroitelnyy-kombinat ) але це один....а скыльки всього цих ветераныв? Та ы взагалы мены здаэться що про це повинна турбуватися держава.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus