USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Матіос озвучив офіційну статистику самогубств серед військових АТО

26 Квітня 2018 08:29
Станом на 1 квітня 2018 року понад 550 учасників бойових дій на Донбасі покінчили з собою.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook військовий прокурор Анатолій Матіос.

«З початку проведення АТО статус учасника бойових дій отримали майже 326 тис. осіб, 8489 з них зазнали каліцтва та поранень, 3784 військовослужбовців загинули. При цьому за час проведення АТО щонайменше 554 особи вчинили самогубство (офіційна статистика ЄРДР станом на 01.04.2018)», - повідомив Матіос.

Військовий прокурор додав, що у поточному році Державним бюджетом України на заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО та їх забезпечення санаторно-курортним лікуванням передбачено 109 млн. грн., але вони не виконуються через відсутність нормативних документів.

«Військові прокурори встановили, що централізовані заходи з психологічної реабілітації учасників АТО в Україні у 2018 році не здійснюються взагалі, оскільки Міністерство соціальної політики України до теперішнього часу чи то не спромоглося чи то не захотіло прийняти ряд нормативних документів, без яких укласти договори про надання послуг по реабілітації учасників АТО просто неможливо!», - написав Матіос.

Крім того, за його словами, заходи із психологічної реабілітації не проводяться ще й через брак спеціалістів. Їх, за даними прокурора, трохи більше 300, чого не вистачає для забезпечення допомогою всіх військових.

Таким чином, підсумовує прокурор, психологічні послуги для демобілізованих надаються виключно за ініціативою органів місцевого самоврядування та волонтерських організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus