USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Майже половина населення світу живе на $5,5 на день

17 Жовтня 2018 17:43
Майже половина населення земної кулі, або 3,4 мільярда осіб, живе менш, ніж на 5,50 долара на день, незважаючи на зниження показників крайньої бідності у всьому світі.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на доповідь Світового банку (СБ) «Бідність і загальне процвітання, спільне розв'язання проблем ліквідації убогості».

«Хоча економічні досягнення в усьому світі і свідчать про те, що дедалі менше людей живуть в умовах крайньої бідності, майже половина населення світу - 3,4 мільярда осіб - досі бореться за задоволення основних потреб. Існування на менш 3,20 долара на день відображає показник межі бідності в країнах з рівнем доходу нижче середнього, тоді як показник в 5,50 долара в день відображає стандарти в країнах з рівнем доходу вище середнього», - зазначають автори роботи. Вони пояснюють, що крайня бідність «визначається як існування менш ніж на 1,90 долара на день».

Незважаючи на те, що частка населення світу, яке живе в умовах крайньої бідності до 2015 року знизилася до 10%, її темпи скорочення сповільнилися, підкреслили у Світовому банку.

Економісти пояснили, що «показники крайньої бідності значно знизилися, скоротившись з 36% у 1990 році», проте проведений ними аналіз характеру бідності свідчить про масштаби проблеми, пов'язаної з її викоріненням.

«У 2015 році понад 1,9 мільярда осіб, або 26,2% населення світу, проживали на менш ніж 3,20 долара в день, а близько 46% населення світу проживало на менш ніж 5,50 долара на день», - підкреслюється у документі.

Так, «до тягаря злиднів найбільше вразливі жінки і діти», підкреслюють в СБ. «Доходи найбідніших 40% населення зросли в 70 з 91 країни, які відслідковуються в економіці. У більш ніж половині країн їхні доходи зростали швидше середнього рівня, однак прогрес зростання загального процвітання в деяких регіонах світу відстає», - зазначили економісти.

«Враховуючи, що економічне зростання означає, що більша частина бідного населення світу нині живе в багатших країнах, нові риси бідності і ширше розуміння бідності мають вирішальне значення для всебічної боротьби з нею», - йдеться в доповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 17 Жовтня 2018 17:48
В Україні це ще менша цифра!
скептик Показати IP 17 Жовтня 2018 18:13
більшість пенсіонерів та осіб які одержують соціальну допомогу в Україні живуть менше як на 2 долари в день, зате олігархи і слуги народу можуть запросто пообідати за річну пенсію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus