USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині працівників лікарні відсторонили від роботи через категоричну відмову від вакцинації

8 Лютого 2022 14:14
Через категоричну відмову від щеплення проти COVID-19 відсторонили від роботи окремих медиків КП «Володимир-Волинське ТМО».

Про це під час брифінгу поінформував голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка.

З його слів, через категоричне небажання вакцинуватися від роботи відсторонили п’ятьох медиків КП «Володимир-Волинське ТМО» та одного лікаря місцевої стоматологічної поліклініки.

Натомість, зі слів очільника громади, жодного невакцинованого медичного працівника немає на «первинці».

«Окрім цього, через відсутність щеплень від роботи відсторонили одного члена міськвиконкому та одного працівника ЖКГ», – зазначив посадовець.

Він наголосив, що за рівень вакцинації працівників відповідає керівник установи чи підприємства. «За невакцинованих працівників передбачені чималі штрафні санкції. І якщо керівник нехтує відстороненням, він буде покараний. Штраф дуже великий», – додав Ігор Пальонка.

Натомість він зауважив, що днями спілкувався з керівницею ТМО, яка повідомила йому про проблеми із виплати заробітної плати медикам.

«Добре, що вони мали запас коштів більше 2 мільйонів гривень з минулого року. Але сьогодні наші лікарні ще не отримують кошти від НСЗУ за надані послуги і тому безпосередньо вони не можуть забезпечити умовами праці і належною заробітною платою працівників. Тому керівники проводять оптимізацію штату, орієнтуючись на те, яким буде дохід від НСЗУ і яку зарплату можна буде забезпечити лікарям», – акцентував посадовець.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Питання Показати IP 8 Лютого 2022 14:47
А не можна десь зібрати тих невакцинованих працівників в одну установу щоб знати що можна звернутися на прийом до справжнього лікаря який дійсно розбирається в медицині?
Є відосік до Питання Показати IP 8 Лютого 2022 16:38
Таня Монтян на пальцях все пояснила.
лучанин до Питання Показати IP 8 Лютого 2022 16:40
ви про того, хто ставить свічку в ковідній палаті і спалює живцем трьох людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus