USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Медитативний живопис Едуарда Бєльського: виставка MADONNAS в Луцьку

15 Червня 2019 19:31
14 червня в Галереї мистецтв ВО НСХУ відкрилася виставка одного з найвідоміших у Європі українських художників, волинянина Едуарда Бєльського.

Луцьким поціновувачам сучасного мистецтва він представив серію жіночих образів під назвою MADONNAS, яка презентує одну з найцікавіших тем його величезного творчого доробку.

Відомого художника представив голова правління ВО НСХУ Володимир Марчук: «Едуард Бєльський родом з Волині, але зараз з родиною мешкає в Словенії. Виставляється в Європі і більше відомий там, аніж на своїй малій батьківщині. Автор понад 20 персональних виставок в Австрії, Чехії, Франції, Німеччині, Швеції, США. Його твори знаходяться в галереях більшості країн Європи і США. Це приклад для наших молодих художників – багато працювати і виставляти свої роботи».



Едуард Бєльський є постійним учасником престижних арт-подій, таких як как Art Ireland, Art Geneva, Art Stuttgart, Art Vienna, Art Zurich International, Affordable Art Fair в Лондоні, Париже, Нью-Йорку, Брюсселі та Амстердамі, Salon Des Independantes в Парижі. Волиняни вже мали можливість познайомитися з творчістю визнаного у світі земляка під час кількох персональних презентацій, які відбулися минулого року в Луцьку. Улюбленими жанрами митця є портрет, міський і морський пейзажі, натюрморт. Манера його художнього почерку, яка поєднує кращі традиції українського живопису з очевидним впливом французької школи, унікальна – робота Едуарда Бєльського притягує погляд глядачів серед сотень інших полотен.



Медитативні жіночі й ангельські образи складають велику і важливу частину творчого доробку Едуарда Бєльського. Представлена волинській публіці серія MADONNAS – це не портрети у класичному розумінні жанру, а окреслені вмілою рукою майстра обличчя Любові, Мудрості, Істини. Витончені, тонкі риси, проникливі або по-небесному відсторонені погляди, виразні губи… У цих жіночих образах зчитуються трагедії й насолоди, втрати й розкоші, земне й небесне. Вони мрійливі, фантазійні, навіть нереальні. Це не зображення з натури чи збірні образи з фотоматеріалів. Едуард Бєльський пише їх інтуїтивно, з власної уяви – можливо, як візуальні відображення власного «Я»?



Автор працює в техніці «сухої голки», монотипії, використовує акрилові фарби, інші прийоми мішаної техніки. Манера рисунка його імпульсивна і виразна: вільні лінії формують образ поступово, яскраві кольорові плями розтікаються по поверхні природно, надаючи твору певного настрою і завершеності.



Гостя презентації, знана волинська художниця Світлана Костукевич відмітила позитивну енергетику робіт колеги – вони наповнені любов’ю автора і віддають її глядачеві. «Ви з’являєтесь як камертон свободи і легкості. Творчість ваша настільки надихаюча, що хочеться негайно бігти в майстерню і працювати – свою пісню співати!» – відома волинська художниця Галина Івашків подякувала художнику за справжнє свято натхнення. Молодий художник Артем Лук’янчук, який днями презентував у Галереї мистецтв нову серію жіночих портретів, мав нагоду поспілкуватися з Едуардом Бєльським про близьку тему в творчості. Своїми враженнями про побачене з автором поділилися колеги-художники й молоді мистці, друзі, відвідувачі галереї.



Гості презентації творів Едуарда Бєльського переконалися: опиратися фантазійному магнетизму створених ним образів просто неможливо! Вони передають вкладену майстерністю художника спонтанність душевних станів, притягують погляд неземною красою і викликають сильний емоційний відгук. Як це вдається художнику? Головною умовою творчості Едуард Бєльський вважає абсолютну свободу художника, яка звільняє його інтуїцію від лещат умовностей і перетворює на творця.



Переглянути наживо виставку MADONNAS знаменитого волинянина можна протягом 3 тижнів в Нижній залі Галереї мистецтв ВО НСХУ, що на вул. Лесі Українки 24а. Вхід шанувальникам мистецтва вільний.



Докладніше про творчість Едуарда Бєльського – на його персональній сторінці сайту Галереї мистецтв https://www.volart.com.ua/art/byelskyy_eduard/

Про подію на сайті Галереї мистецтв https://www.volart.com.ua/ukr19/eduard_belskyy/

Фото Віктора Чухрая

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 15 Червня 2019 21:01
Супер!!! Талановиті волиняни живуть у Європі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus