USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканці Луцької громади не знають, що робити з опалим листям і скаржаться на штрафи

27 Жовтня 2021 20:53
Мешканці Луцької територіальної громади скаржаться депутатам не заборону щодо спалювання опалого листя та сухого гілля.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради 27 жовтня.

Як повідомив депутат Андрій Лучик, у навколишніх громадах гостро стоїть проблема штрафів за спалювання сухого листя.

«Люди скаржаться на те, що не можна спалювати листя. Їх штрафують за це екологи та муніципальна варта. З одного боку це справедливо, а з іншого – неналагоджений вивіз таких відходів і люди не знають, що з ними робити. Адже все життя вони його просто спалювали. У цьому випадку потрібно прийти до спільної точки зору і налагодити або утилізацію таких відходів, або більш толерантно ставитися до таких вчинків», - зазначив обранець громади.

Своєю чергою Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що станом на сьогодні у міській раді пропрацьовують декілька варіантів вирішення наболілого питання.

«Це й компостування, і облаштування на територіях майданчиків для збору великогабаритних твердих побутових відходів, зілля, гілок і так далі. Тому що в Луцьку теж є зона приватної житлової забудови. Ну й звичайно потрібна просвітницька робота. Можна, звісно, поблажливо ставитися… А дихати як цим людям? Це ж дуже шкідливо», - зауважив очільник міста.

З його слів, вже найближчим часом відповідні структурні підрозділи міської ради нададуть власні пропозиції щодо облаштування великогабаритних майданчиків та ям для компостування на території міста та населених пунктів громади.

Як додав Андрій Лучик, коли він говорив про поблажливе ставлення до осіб, які спалюють сухе листя, то наголошував на лояльності до тих пір, поки питання облаштування майданчиків для збору та утилізації такого сміття не вирішать на міському рівні.

«Зрозуміло, що коли ми скажемо, що у нас є компостна яма, куди можна вивозити гілки і сухе листя, зворотнього шляху та жодного толерантного ставлення до порушників не буде», - додав він.

Зауважимо, для того, аби утилізувати сухе гілля або траву без спалювання, волинянам радять телефонувати до сільського старости або селищного голови. Кожен староста, сільський або селищний голова повинен вжити всіх заходів, аби організувати альтернативне прибирання сухої рослинності у населеному пункті, який очолює, без шкоди для екології.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ххх Показати IP 27 Жовтня 2021 22:25
ото до приймалися законів.тисяті років палили сміття.листя.картоплиння.після майдану наприймали дебільних законів,які нарадили наші "закордонні партнери"газу нема ,вугілля нема,кисню нема,навіть з листям не знаєм ,що робить.може вже пора думати своєю головою...
Анонім до ххх Показати IP 28 Жовтня 2021 07:50
Яке ж ти дурне
Оксана до ххх Показати IP 28 Жовтня 2021 08:16
Мені здається, що навіть діти у садку уже знають, що спалювання листя призводить до знищення озонового шару землі, загазованості повітря та підвищення загальної температури на планеті. Ви в якому світі живете?
До ххх Показати IP 27 Жовтня 2021 22:44
І що ти мелеш...?
Експерт Показати IP 27 Жовтня 2021 23:28
Листья это не мусор, вы биологию в школе учили? Вы превратите территорию в пустыню, а вот машины там личных в вашем Луцке полно, сами не знаете куда их парковать, не тех штрафуют
7*8 Показати IP 28 Жовтня 2021 12:50
хохло скот завжди звик нити. Компостуй і все буде гаразд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus