USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міністр інфраструктури пообіцяв посприяти, аби дитячу залізницю передали Луцьку

19 Червня 2021 14:55
Луцька дитяча залізниця має належати місту і працювати для мешканців громади та гостей.

Про те, як вирішити питання передачі цього комплексу на баланс міської громади, народний депутат Вячеслав Рубльов говорив з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, інформують на сторінці парламентаря у Фейсбуці.

Зауважимо, Луцьк готовий взяти на баланс дитячу залізницю, проте керівництво «Укрзалізниці» всіляко загальмовувало цей процес. Зараз з приміщень закладу почали вивозити майно, а доля рухомого складу, станційних будівель та колійного господарства лишається невизначеною.

«Але, оскільки дитяча залізниця внесена до статутного капіталу АТ «Укрзалізниці», то, відповідно до статуту товариства, вирішення питання про відчуження майна, яке внесене до статутного капіталу, у державну або комунальну власність належить до компетенції вищого органу товариства – Кабінету Міністрів України», – зауважив Вячеслав Рубльов.

Та додав, що міністр Олександр Кубраков пообіцяв сприяти в тому, щоб Луцьку дитячу залізницю передали місту та зацікавлений в тому, щоб вона далі функціонувала.
Нагадаємо, Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954-го року. На початку вересня працівників дитячої залізниці попередили про скорочення та закриття станцій. Місто виступило із закликом зберегти дитячу залізницю і взяти її на свій баланс, але Укрзалізниця у листах відмовляє місту. Пропонує викупити або орендувати.

11 грудня був останній день роботи Луцької дитячої залізниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus