USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Міністр охорони здоров’я розповів волинянам, хто від сьогодні зможе отримати третю дозу вакцини

21 Грудня 2021 17:29
21 грудня у МОЗ планують прийняти рішення щодо додаткової дози вакцини для медичних працівників. У першу чергу тих, які працюють у відділеннях, де лікують коронавірусних хворих.

Про це поінформував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час візиту на Волинь.

З його слів, з минулого понеділка в Україні дозволили додаткову дозу вакцини для людей зі зниженим імунітетом. Це люди, які приймали гормони, мають онкологічні захворювання чи ВІЛ-інфекцію.
«Цій категорії людей вже дозволили вводити третю дозу вакцини для того, щоб сформувалась належна імунна відповідь після вакцинації. Щодо бустерної дози, то вже сьогодні в штабі МОЗ планують прийняти рішення щодо додаткової дози вакцини для медичних працівників. У першу чергу тих, які працюють у відділеннях, де лікують коронавірусних хворих», – наголосив Віктор Ляшко.

Читати ще: Міністр охорони здоров’я повідомив, коли Волинь вийде з червоної зони

Він зазначив, що у четвер, 23 грудня, відбудеться засідання національної групи експертів з імунопрофілактики, які розглянуть питання бустерної дози: як вводити, через який термін і які вакцини можна між собою міксувати.

«Після цього ми вийдемо з офіційною комунікацією. Чому для нас це важливо? Бо наш COVID-сертифікат повністю інтегрований в європейську базу. Запровадження бустерної дози буде відображатися і в додатку «Дія», – підкреслив міністр.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 21 Грудня 2021 18:34
Колоти треба в мізки, щоб раз і назавжди
Sergiy Показати IP 21 Грудня 2021 23:57
Доктор "Зло" приїхав в Луцьк))))
911 до Sergiy Показати IP 22 Грудня 2021 12:49
Міністр захоронення здоров'я...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus