USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Міст Кривицького» інвалідам не підходить

12 Жовтня 2011 09:01
Голова правління Волинського фонду активної реабілітації неповносправних, член комітету доступності інвалідів до загальної інфраструктури міста Луцька та Волинської області Ганна Гапонюк каже, що без ліфтів мостовий пішохідний перехід від залізничного вокзалу до ринку в Луцьку людям, які пересуваються на інвалідних візках, просто не потрібен.

«Ліфти потрібні з обох сторін. Без них перехід інвалідам не потрібен», – сказала Ганна Гапонюк.

За її словами, інваліди також сподіваються, що після реконструкції залізничний вокзал буде відповідати вимогам неповносправних.

«Те, що було раніше на вокзалі, не влаштовувало інвалідів. Треба, щоб була стоянка для автомобілів з ручним керуванням. Дуже важливо, щоб була можливість заїзду спецтранспорту на перон», – каже вона.
Крім цього, в залі очікування повинне бути спеціальне обладнання – крісла, кушетки тощо. Також інваліди хочуть, аби працівників вокзалу навчили садити і знімати з потягів візочників.

Мерія обіцяє...

Головний архітектор міста Юрій Казмірук запевняє, що на мостовому пішохідному переході облаштують ліфтові підйомники.

Посадовець зазначив, що нині міська рада працює над облаштуванням ліфтового підйомника на мості-переході через колії. Проте оскільки замовником зведення переходу є Львівська залізниця, то в міській раді не можуть впевнено сказати, коли підйомник встановлять.

«Будівельні роботи тривають. Є надія, що у першому кварталі наступного року залізничний вокзал буде готовий. За умови введення його в експлуатацію випливає необхідність проведення робіт по благоустрою на Привокзальному майдані. Його плануємо завершити у першій половині наступного року. Тут багато залежить від погоди», – поділився планами Казмірук.

«Шахта сьогодні збудована. Залишається лише привезти ліфтовий підйомник і змонтувати його у заздалегідь визначене місце», – зазначив Казмірук і наголосив, що все залежить від керівництва Львівської залізниці.
Казмірук також запевнив, що для маломобільних категорій населення на відреконструйованому вокзалі будуть всі умови: понижений тротуар та бордюри, а перший поверх вокзалу буде повністю підлаштований до потреб візочників.

...Але мер сумнівається

Нагадаємо, мостовий пішохідний перехід офіційно відкрили 24 серпня.

Тоді луцький міський голова Микола Романюк теж говорив про ліфти, якими мають обладнати міст.

«Єдине, що я боюся, що він буде працювати два дні і його просто поламають. Але будемо дивитися. Людину ж не поставиш, аби він стояв і казав. Будемо ліфт пробувати. Хоча я не думаю, що стільки багато людей буде цим користуватися», - говорив тоді Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Остап Показати IP 12 Жовтня 2011 10:03
Зверніть увагу на східцях, що з мосту на пр.Перемоги до в.Карпенка-Карого, проклали для інвалідів "дорожку"... з двох швелерів під таким КУТОМ!!! , що людині просто неможливо ні піднятися ні спуститися. І в багатьох магазинчиках так звані "пандуси" не витримують жодної критики стосовно крутості підйому.
geor Показати IP 12 Жовтня 2011 12:04
не тільки інваліди не можуть користуватись мостом.Але мами з візочками.Як піднятися з дитиною поясніть?Хтось заміряв ширину коліс візочка перед тим як положити швелери на східці.Прийдіть і подивіться як мучаться мами.
Микола Огнищук Показати IP 12 Жовтня 2011 12:21
Мене обурює не тільки те, що міст відкрили, зробивши його як-небуть. Зрештою, чекати європейського рівня робіт було б наївно. Мене обурює пихатість нашого міського голови. Він реально ставить собі це в заслугу. І ніби й не було тривалих протистоянь, штучних пікетів міськради з підключенням усіх інформаційних ресурсів Романюка (ВІП, сайт міськради, луцький замок тощо), злочинної угоди зі споживспілкою, за якою за просто ДРІБ"ЯЗКОВУ РОБОТУ вартістю у 1,3 мільйона (і чого це Романюк тут про мізантропа Палицю забув?) віддали на чверть століття кусок міської землі комерсантам-баригам. Миколо Ярославовичу, не соромно мати лучан за повних ідіотів? Дивіться, аби це вам не аукнулося на виборах... А то ж Палиця яйця вирве, як ви його депутатом не зробите...
Вася з Красного до Микола Огнищук Показати IP 12 Жовтня 2011 12:57
Таким як Ви - лише б нічого не робити, а лаяти на тих. хто робить. Ваш мер - Шиба-чмо.
Ненароком Показати IP 12 Жовтня 2011 13:54
Я 11 жовтня цього року вперше пройшовся цим горезвісним переходом. Відячуття жахливі. І це те, що на ньому у той час перебувало не більше 15 людей. Відчувається дія резонансу більш-ніж звично норми.Та бля**ь, пройдіться ківерцівським переходом, і відчуйте різницю, або в іншому місті. Горе проектанти, горе будівельники, горе можновладці. А якщо буде людей 100, 200, 300 , мало з яких причин вони будуть проходити одночасно!!! застерігаю, не довіряйте оцій споруді. Рано чи пізно, якийсь прогон да завалиться!!!
Вася з Красного до Ненароком Показати IP 14 Жовтня 2011 11:23
Треба менше пити, вуйку.
ЛисЛис Показати IP 21 Жовтня 2011 23:52
если идешь с рынка, навьюченый сумками с продуктами, то вскарабкаться на этот чудо мост - это подвиг...чтобы принести картошки с рынка нужно предолоеть два подъема наверх. ивалидам и мамочкам с колясками я вообще не завидую...смешно говорить, что этот мост вообще чья либо заслуга..при такой его длине и жесткости такой шаткий резонанс - того и жди что под ногами треснет...интересно, сколько на нем отмыли денег горе-конструкторы и умники-чиновники... у них же "все для людей!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus