USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міста Польщі масово відмовляються від публічних святкувань Нового року

9 Грудня 2022 07:39
Міста в Польщі відмовляються від різдвяно-новорічних святкувань. Тепер уже не через ковід, а через надзвичайно велике здорожчання електроенергії.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, святкова ілюмінація, яскраві концерти та інші атрибути Різдва в Польщі – це те, що цього року стане непосильним задоволенням для багатьох муніципалітетів. Тож відзначати доведеться значно скоромніше і в більших сутінках.

Так, у Варшаві оголосили, що традиційний новорічний концерт просто неба цього року не відбудеться, бо столиці треба серйозно заощаджувати кошти й електроенергію. У Вроцлаві суттєво поменшає святкової ілюмінації. Тепер вона буде лише на Ринковій площі. Крім того, місто відмовилося від кількох традиційних фестивалів та інших заходів, які відбувалися в різдвяно-новорічний період.

Краків також вирішив, що цього року традиційного святкового новорічного концерту (на Сильвестра) на головній площі міста не буде. Причина та ж сама – енергетична та економічна криза. Організація новорічного концерту в Кракові в 2018 році коштувала 1,3 млн злотих, у 2019 – близько 1,5 млн зл. Цього року сума була б набагато більшою.

Читати ще: У Польщі не виплачуватимуть допомогу біженцям з України. Яку саме

У Гданську те саме: всі святкові новорічні публічні гуляння (на Сильвестра) скасували. У місті порахували, що так вдасться зекономити близько півмільйона злотих. Крім того, в Гданську цього року дещо зменшиться кількість різдвяно-новорічної ілюмінації.

Відмовитися від новорічного концерту, який в докоронавірусний час відбувався на Placu Litewskim, вирішили й у Любліні. Там також порахували, що місто не може дозволити собі такі витрати через серйозне подорожчання електроенергії. Кажуть, тоді б довелося вимикати вуличне освітлення ввечері та вночі.

Святкові новорічні концерти просто неба скасували також у Познані, Щецині, Ополю, Білостоці, Кельце, Ольштині та багатьох інших менших містах.

А от у Гдині взагалі відмовилися від проведення різдвяного ярмарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus