USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Монумент «Батьківщина-мати» у Києві хочуть перейменувати

30 Липня 2023 13:53
Монумент «Батьківщина-мати» у Києві перейменують на «Україна-мати».

Про це повідомив в ексклюзивному інтерв’ю Українському радіо гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук.

«У нас відбулося засідання Вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення. Одне з них – перейменування монумента «Батьківщина-мати» на монумент «Україна-мати», – зазначив Савчук.

На його думку, для такого перейменування є всі підстави.

«Якщо ми складемо всі пазли, то побачимо картину абсолютно нового життя монумента, опертого на ті факти, які для мене є визначальними: створений в Україні, створений зусиллями українських робітників, інженерів, учених. Він є унікальною пам’яткою науки і техніки. Цей монумент сьогодні отримує друге життя. Він є символом стійкості та незламності українського народу», – зазначив гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Він сподівається, що рішення Вченої ради музею стосовно перейменування монументу буде затверджене Міністерством культури та інформаційної політики напередодні 24 серпня цього року – Дня Незалежності України.

«Має бути відповідний розпорядчий акт, яким є наказ Міністерства культури та інформаційної політики. Мною був затверджений графік необхідних дій, щоб досягнути цієї мети напередодні Дня Незалежності. І це не просто автономна мета. Я весь час підкреслюю взаємозв’язок цих процесів – зміни герба на щиті й появу тризуба, перейменування монументу, перейменування музею, розширення його функцій, нове осмислення, нові сенси, новий імідж», – зазначив Савчук.

Як повідомлялося, у липні 2023 року Міністерство культури та інформаційної політики ухвалило рішення замість радянського герба на монументі «Батьківщині-матері» встановити український тризуб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
124 Показати IP 30 Липня 2023 14:15
Надзвичайно *важливе* рішення І як без нього стільки літ жили? А Україна не Батьківщина? Клоуни з нікчемною фантазією........
Марта до 124 Показати IP 30 Липня 2023 15:47
Ну що за баран, батьківщина мати по руску родіна мать, Україна мати по руску Украина мать, ото най москальнота називає нашу неньку Україну мамою, нікчемо.
204567 до 124 Показати IP 30 Липня 2023 16:29
Зато пердачина твоя кацапська, як рванула, а?
Та.Мара Показати IP 30 Липня 2023 15:08
Україна Мати, о боги, як то гарно звучить.
Анатолій Показати IP 30 Липня 2023 16:24
яка цінність залізної баби? повний демонтаж! геть совок з України!
Мартін 204567 Показати IP 30 Липня 2023 23:21
Видно пана по халявах. Точніше, бидло по коментарях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus