USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На дії Вусенко хочуть скаржитись в прокуратуру, поліцію та НАБУ

2 Березня 2017 12:58
Депутати міськради звертатимуться в Прокуратуру Волинської області, ГУНП у Волинській області, Національне антикорупційне бюро України та рекомендуватимуть цим органам провести належне досудове розслідування за фактом вчинення секретарем Луцької міськради Юлією Вусенко дій, які містять ознаки злочину, передбаченого ст. 364 та 367 ККУ («Зловживання владою або службовим становищем» та «Службова недбалість»).

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 2 березня.

Як зазначив член комісії депутат Ігор Поліщук, він проаналізував відеозапис подій, які відбувались 24 лютого в сесійній залі, та заявив, що відповідно до чинного законодавства секретар міськради Юлія Вусенко мала скликати позачергову сесію протягом 15 днів для того, аби отримати статус виконувача обов’язків міського голови. Це потрібно тому, що саме т.в.о. голови має підписувати клопотання до Верховної Ради щодо призначення виборів міського голови. Натомість, вищезгаданий лист пані Вусенко підписала без призначення її т.в.о. голови порушивши процедуру.

Призначивши менш, ніж за добу позачергову сесію на 12:00 24 лютого, секретар ради Юлія Вусенко відмовлялася визнати її неправомочною, попри відсутність кворуму: перед засіданням зареєструвався лише 21 обранець. Цей факт підтверджує і юридичний висновок начальника юридичного відділу міськради Олександра Рачкова, в якому йдеться про те, що позачергова 19-та сесія не є правомочною.

Не надавши слова депутатам через те, що пленарне засідання не розпочалось, не отримавши підтвердження того, що засідання є правомочним, секретар розпочала сесійне засідання, грубо порушивши п.2 ст. 31 та п.1 ст. 32 Регламенту Луцької міської ради.

Депутат Поліщук зазначає, що декілька разів на позачергову 19-ту сесію реєструвався 21 депутат при мінімумі в 22. Натомість, після перерви стало відомо, що, буцімто, на засідання зареєструвалось вже 23 депутати. Ці слова згодом спростувала начальник відділу секретаріату міськради Тетяна Касьянова. На що секретар Юлія Вусенко сказала: «Нащо ви цей листок з 20 вийняли. Я ж вам сказала, а для чого взагалі треба було виносити…» Відтак, депутат дійшов висновку, що секретар спробувала вчинити підлог документів, замінивши сторінки в списках реєстрації на 19 та 20 пленарне засідання сесії.

На чергову сесію, яка, згідно з повідомленням секретаріату, була запланована на 13:00 цього ж дня, прийшло 29 депутатів. Проте Юлія Вусенко не захотіла проводити її, залишивши залу.

«Секретар ради навмисно не розпочинала пленарне засідання 20-ї чергової сесії ради, чим порушила права та інтереси третіх осіб та депутатів ради, що свідчить про зловживання владою та службовим становищем», - зазначив Поліщук.

Відтак, через прагнення Вусенко провести позачергову, 19-ту сесію, депутати не можуть зібратись на чергову, 20-ту, на якій мають, зокрема, розподілити кошти на харчування дітей та вирішити обов'язкові земельні питання.

На думку членів профільної комісії, вищезгадані зловживання секретаря ради містять ознаки злочину, передбаченого ст. 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем». Окрім того, депутати вважають, що наведені факти «тягнуть» на ст. 367 ККУ «Службова недбалість».

Відтак, члени комісії рекомендували сесії направити дану інформацію в Прокуратуру Волинської області, ГУНП у Волинській області, Національне антикорупційне бюро України та рекомендувати цим органам провести належне досудове розслідування по факту вчинення Юлією Вусенко дій, які містять ознаки злочину, передбаченого ст. 364 та 367 ККУ.

Цей проект рішення депутати розглядатимуть під час найближчого позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, попри обіцянку секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко «прийняти рішення спільно з представниками інших фракцій» щодо призначення дати сесійного засідання, його дату оголосили без жодного обговорювання з керівниками депфракцій на 2 березня. І лише очільнику фракції «Самопомочі» було попередньо відомо про таке рішення.

Додамо, позачергова 19 сесія Луцької міськради, призначена на 2 березня, знову не відбулася. Своєю чергою, секретар міськради оголосила про перенесення проведеня засідання позачергової сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus