USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вусенко призначила сесію міськради без погодження з депутатами

1 Березня 2017 13:58
Попри обіцянку секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко «прийняти рішення спільно з представниками інших фракцій» щодо призначення дати сесійного засідання, його дату оголосили без жодного обговорювання з керівниками депфракцій. І лише очільнику фракції «Самопомочі» було попередньо відомо про таке рішення.

Сьогодні, 1 березня, з’явилась інформація про наступне сесійне засідання.

«Завтра, 2 березня, відбудеться продовження пленарного засідання позачергової 19-ої сесії міської ради», - йдеться на сайті міськради.

Проте невідомо, яким чином хочуть продовжувати засідання сесії, яка і не розпочалась. Адже, відповідно до висновку юридичного відділу міськради, «під час електронної реєстрації депутатів на засіданні 24.02.2017 року кількість депутатів не була достатньою для визнання сесії повноважною».
Разом з тим, секретар ради під час брифінгу 28 лютого заявила журналістам, що невідомо, коли відбудеться наступне засідання. Але запевнила, що дату узгодять з представниками фракцій.

«Яким чином і коли буде призначена сесія, повірте, це питання проговорюється. Ми приймемо рішення спільно з представниками інших фракцій і сесія буде продовжена», - заявляла Вусенко.
Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини звернулись до представників фракції з проханням прокоментувати, чи узгоджували з ними дату проведення сесійного засідання.

Євгеній Ткачук, який донедавна був керівником фракції «Солідарність» в міській раді, зазначив, що востаннє спілкувався з секретарем міськради під час намагання провести сесію 24 лютого. А щодо скликання сесії 2 березня вона з ним, як з керівником фракції, не зв’язувалась і дату не узгоджувала.

«Про те, що сесію скликають на 2 березня, я взагалі дізнався від журналістів», - каже Ткачук.

Керівник фракції УКРОП Ігор Поліщук також каже, що спілкувався з Юлією Вусенко останній раз ввечері 24 лютого.

«Жодних розмов ні щодо сесії, чи з іншого приводу після того з нею я не мав. Про те, що буде продовження 19-ої сесії, яка навіть не відкрилась, я дізнався від секретаріату», - каже Поліщук.

Не радились і щодо визначення дати з очільником фракції Народного контролю Павлом Данильчуком. «Я обурений з цього приводу, бо так не робиться», - прокоментував депутат. А згодом на своїй сторінці у Фейсбуці звернувся до Юлії Вусенко з проханням збирати погоджувальну раду та радитись з керівниками усіх фракцій, перед тим як оголошувати призначення чергового пленарного засідання чи сесії.
Керівник фракції Радикальної Партії Олега Ляшка Констянтин Петрочук каже, що з ним дату сесійного засідання не узгоджували, а повідомили через секретаріат ради про призначення нового засідання.

Не радились щодо проведення сесії і у фракції «Батьківщини».

«До мене, як до заступника голови фракції, Юлія Вусенко з приводу скликання, перенесення чи призначення сесій не зверталась», - зазначив депутат Андрій Козюра.

Оперативно отримати коментар від очільника фракції «Свободи» Миколи Федіка виданню не вдалося. Його коментар редакція готова опублікувати щойно депутат надасть таку інформацію.

Очільник фракції «Самопомочі» Тарас Шляхтич повідомив, що попередньо дату вони узгодили ще після минулого засідання сесії.

«Після сесійного засідання ми проговорили це питання і зійшлись на думці, що нам підходить будь-який варіант і готові на будь-який день», - зазначив депутат.

До слова, через прагнення Вусенко провести позачергову, 19-ту сесію, депутати не можуть зібратись на чергову, 20-ту, на якій мають зокрема розподілити кошти на харчування дітей та вирішити обов'язкові земельні питання. При тому, що у разі успішного проведення 19-ої сесії міськради секретар Юлія Вусенко стане виконувачем обов’язків міського голови та отримає право вето.

Раніше голова фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Луцькій міській раді Ігор Поліщук заявив, що саме через маніпуляції секретаря Юлії Вусенко не відбулися дві сесії міської ради. Так, позачергова, 19-та сесія, Луцькради була призначена менш, ніж за добу до її початку, і на ній мали розглядати лише одне питання – щодо припинення повноважень покійного міського голови Миколи Романюка.

Нагадаємо, згідно з законодавством, позачергову сесію міської ради Вусенко мала скликати у 15-денний термін. З невідомих причин Юлія Вусенко затримала її скликання, а, отже, розпочала виконувати обов’язки міського голови, фактично знехтувавши нормами закону і керуючись лише своїм одноосібним рішенням.

Крім того, призначивши менш, ніж за добу позачергову сесію на 12:00 24 лютого, секретар ради Юлія Вусенко відмовлялася визнати її неправомочною, попри відсутність кворуму: перед засіданням зареєструвався лише 21 обранець.

Натомість на чергову сесію, яка, згідно із повідомленням секретаріату, була запланована на 13:00 цього ж дня, прийшло 29 депутатів. Проте Юлія Вусенко не захотіла проводити чергову сесію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus