USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Львівщині банда під виглядом працівників ТЦК обкрадала ухилянтів

10 Квітня 2024 22:26
Працівники ДБР викрили у Львівській області організовану групу шахраїв, яка обікрала чоловіків, що хотіли незаконно перетнути кордон.

Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

Організували групу двоє місцевих мешканців, які залучили до справи правоохоронця, військовослужбовця та сина судді з сусідньої області.

Наприкінці грудня 2023 року до фігурантів звернулися двоє чоловіків, які хотіли потрапити до Європи. Члени організованої групи пообіцяли «клієнтам» за 15 тисяч доларів внести їх як волонтерів до системи «Шлях», що дозволило б законно виїхати за кордон. Насправді зловмисники підробили документи.

Читати ще: Волинського підприємця, який вніс до системи «Шлях» та переправив за кордон 16 чоловіків, суд покарав умовно

Окрім того, фігуранти знали, що клієнти планують перевезти через кордон великі суми готівки, тож вирішили нажитись на них ще раз. 28 березня під час зустрічі у Львові шахраї дали чоловікам підроблені довідки про нібито внесення їх до системи «Шлях» і вказали сідати до авто, яке довезе їх до кордону.

Необізнаний зі злочинними планами водій мав довезти чоловіків до визначеного місця в одному з сіл Яворівського району Львівщини. Там на них вже чекали інші спільники, переодягнені у форму працівників ТЦК та СП.

Перевіривши документи, чоловікам повідомили, що їхні довідки підроблені. Зловмисники пригрозили, що викличуть слідчо-оперативну групу, яка доставить чоловіків до військкомату, звідки їх відправлять на фронт. Також так звані «працівники ТЦК» сказали, що чоловіки зможуть уникнути проблем із законом, якщо заплатять 20 тисяч доларів.

Читати ще: Внесення в систему «Шлях»: суд відпустив посадовця, якого спіймали на хабарі біля Волинської ОДА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дон Показати IP 10 Квітня 2024 22:54
Чому під виглядом?ПРОСТО Банда ТЦК
Брєжнєв Показати IP 11 Квітня 2024 10:55
Ахаха, розвели лошариків!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus