USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Рівненщині РДА віддала 60 гектарів лісу під видобуток бурштину

5 Грудня 2018 18:14
Володимирецька РДА Рівненської області підписала договір оренди земельної ділянки з ТзОВ «Центр «Сонячне Ремесло».

Товариство отримало землю в оренду для видобування бурштину родовища «Володимирець Східний». Площа ділянки – 60,3 га, зазначає Рівне вечірнє.

«Донедавна ця ділянка перебувала у користуванні Володимирецького держлісгоспу. Відтепер і до 2029 року тут видобуватимуть бурштин, а після закінчення розробки родовища підприємство зобов’язалось рекультивувати ділянку в порядку, передбаченому проектною документацією», - зазначено у повідомленні.

Щороку «Сонячне Ремесло» сплачуватиме більше 3 млн гривень орендної плати до бюджету Володимирецької селищної ради.

«Сонячне ремесло» перебуває у власності киянки Галини Симхи. Підприємство було створено у 2007 році і воно стало першим приватним товариством, яке отримало дозвіл на законний видобуток бурштину в Україні.

Натомість комунальному підприємству «Волиньприродресурс», яке було створене на Волині з метою законного та ефективного видобутку корисних копалин, штучно блокують роботу, перешкоджаючи місцевим громадам і обласному бюджету отримувати прибутки з легального видобутку бурштину.

Зокрема, як розповідав раніше голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, КП «Волиньприродресурс» не може розпочати роботу з легального видобутку корисних копалин та наповнювати бюджет області за рахунок сплати податків через розпорядження президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2018 01:44
Це перемога - бути актракціону в 60,3 га "місячна поверхня"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus