USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

На Волині 17-річний юнак упав на вила

16 Серпня 2017 10:50
Юнак із села Прип'ять Шацького району який наштрикнувся на вила й важко травмував хребет і легеню. Хлопця можна врятувати - зараз терміново збирають кошти на лікування.

Про це повідомляє Район.Шацьк.

Родина Карпуків району просить небайдужих людей допомогти їхньому синові, з яким 4 серпня стався нещасний випадок.

В цей день ніщо не віщувало біди: батько Юрій Володимирович разом із своїм старшим сином сімнадцятирічним Богданом привезли додому солому.

Коли батько пішов прив’язувати коня, той зненацька мотнувся. Віз із соломою, на якому знаходився Богдан, струсонувся, і хлопець впав, наштрикнувшись на вила. Швидко і оперативно спрацювали медики бригади швидкої допомоги з Шацька, за що їм родина висловлює велику вдячність, та доставили юнака до Любомльської лікарні. Звідти його транспортували до обласної дитячої лікарні.

Внаслідок падіння на вила у сімнадцятирічного хлопця пошкоджений хребет із защемленням спинного мозку, пошкоджена легеня, навколочеревна порожнина, тазові розлади.

Якщо точніше, то лікарі Волинської обласної дитячої лікарні встановили такий діагноз: колоте сліпе поранення дорсо-латеральної поверхні поперекового відділу зліва з пошкодженням м’яких тканин заочеревного простору зліва з поширенням інтра-вертебрально інтрадурально на рівні Th11- Th 12 та в нижні відділи грудної клітки справа. Важка відкрита проникаюча хребетна спинно-мозкова травма, забій нижньо-грудного відділу спинного мозку на рівні Th11- Th 12. Проникаюче поранення грудної клітки справа, діафрагми справа, забій нижньої долі правої легені. Гемоторакс справа, нижній в’ялий парапет, тазові розлади.

Поки що хлопцеві зробили дві операції: одну на хребті, а іншу – на легені. За ці 10 днів лікування в сільської родини пішло вже 45 тисяч гривень. Родина вже витратила усі заощадження: 25 тис.грн., які вдалося заробити за літо разом із дітьми та на які планували витратити, щоб зібрати дітей до школи. Витратили й те, що зібрали люди в рідному та сусідніх селах, давали родичі. Продали лоша, тепер збираються продавати корову.

Батьки хлопця – безробітні. Мама Алла тільки чотири дні, як поїхала до Польщі на заробітки, але змушена була повернутися додому після страшної звістки і тепер знаходиться біля сина в лікарні.

Лікарі поки що не дають ніяких прогнозів, але вважають добрим знаком те, що хлопець потрохи починає відчувати ноги. Оглядав Богдана хірург зі Сполучених Штатів і був вражений тим, що вдалося зробити луцьким хірургам.

На хлопця чекає тривале лікування – мінімум 70 днів, як прогнозують лікарі. Поки що з організму виводять інфекцію: лише на одні антибіотики родина щодня витрачає до 2 тисяч гривень. Можливо, треба буде ще робити операції.

Сільська родина витратила усе, що мала. І тепер звертаються до небайдужих людей, благодійників фінансово допомогти хлопцеві одужати після важких травм.

Номер картки ПриватБанку: 5168 7551 0215 0469 Карпук Юрій, батько

Телефон мами Алли: 097-86-55-675
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
медсестра Показати IP 16 Серпня 2017 20:53
Священослужителі всіх релігійних громад області допоможімо важкохворому юнакові і морально і матеріально, благаю Вас ,люди добрі. Молодий хлопець працював важко у селі, а не в барі сидів ....
бритва оккама до медсестра Показати IP 17 Серпня 2017 06:57
нажаль всі гроші витрачено на хресні ходи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus