USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині – дискусія щодо розподілу мільйонів на будівництво шкіл

16 Листопада 2016 16:24
Проекти з завищеною вартістю та неосвоєні кошти: з підрядниками робіт і усіма причетними до будівництва і реконструкції шкіл у районах Волині хочуть зустрітися члени бюджетної комісії облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 16 листопада.

Депутати дискутували щодо погодження перерозподілу бюджетних призначень головним розпорядникам коштів обласного бюджету: йшлося, зокрема, про кошти на будівництво та ремонт закладів освіти у районах.

Голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов зауважив, що управління капітального будівництва ОДА або не володіє інформацією, або хоче перекидати кошти залежно від того, як вважає за доцільне

Він повідомив, що вчора спілкувався з головою Луцької райради, і той повідомив, що у них є проектно-кошторисна документація на добудову приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня села Забороль, і район виділив кошти зі свого бюджету. Водночас, в облдержадміністрації пропонують зняти кошти з фінансування робіт через начебто відсутність ПКД. Таким чином, зі слів депутата, ОДА перекидає кошти так, як вважає за доцільне, не спрямовуючи їх у райони, а тримаючи на рахунках, аби потім перерозподіляти.

Голова комісії Андрій Турак зауважив, що про відсутність проектно-кошторисної документації повідомляв голова Луцької РДА. Своєю чергою, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що питання вивчав розпорядник коштів.


В Осівцях Камінь-Каширського району, з його слів, нині будують «школу-гігант», хоча у Волиньраді розробили значно економніший проект, який чомусь не взяли до уваги. Він нагадав, що 10 років тому «діячі» заливали фундамент школи, який згодом довелося розібрати. Нині, мовляв, знову втілюють в життя проект, який доведеться зупинити через високу вартість робіт. Щодо школи в селі Оленине Камінь-Каширського району, управління капітального будівництва, з його слів, протримало кошти на своїх рахунках, а тепер пропонує перекинути їх на об’єкт в Осівцях. Він пропонував взяти до уваги проект будівництва школи в Осівцях, який пропонували в облраді і який дозволить збудувати нормальну школу навіть на вже залитому фундаменті, замість «закопування 50 мільйонів у землю». На думку депутата, не варто спрямовувати кошти з Олениного в Осівці та знімати мільйон гривень з добудови школи у Заборолі, спрямовуючи кошти на реконструкцію Горохівської ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 з добудовою їдальні та залу для занять хореографією.

Член комісії Михайло Імберовський пропонував розподілити кошти з об’єкту в Олениному на школи в Любохинах Старовижівського району та в Осівцях. З його слів, на будівництві школи в Любохинах «стоїть техніка та люди, але немає за що працювати». Втім, таку пропозицію більшість членів комісії не підтримала.

Вячеслав Рубльов зауважив, що ОДА дає «зелене світло» на одні об’єкти, в той час як кошти, передбачені на інші об’єкти, лежать на рахунках місяцями через різні причини, таким чином існує поділ «на білих і чорних». Він закликав депутата попросити колег з БПП, які займаються будівництвом шкіл, «не закопувати кошти в землю». Так, ще в червні облрада розробила проект будівництва школи в Осівцях вартістю у 18 мільйонів гривень, але в ОДА не беруть до уваги проект, тому що це невигідно забудовникам, які можуть будувати об’єкт десятиліттями, а школи руйнуються. Він наголосив, що школу в Осівцях можна побудувати за значно менші кошти і здати в експлуатацію за декілька років.

Начальник управління капітального будівництва ОДА Лілія Павлова зазначила, що ПКД по об’єкту в Олениному досі не передана в управління, до того ж, процедура тендерних закупівель не дозволить цьогоріч освоїти кошти, тому їх пропонують перерозподілити. Водночас, вона просила спрямувати кошти із Забороля на реконструкції школи в Горохові, оскільки там потрібно накрити дах до настання холодів та снігопадів.

У підсумку, члени комісії вирішили рекомендувати спрямувати кошти з об’єкту у Заборолі на школу у Горохові. Щодо школи в Осівцях, питання вирішили відкласти до понеділка. Під час наступного засідання комісії планують заслухати забудовника, представників управління капітального будівництва, проаналізувавши проект.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ті всі Показати IP 16 Листопада 2016 19:19
начальники .голови та члени комісій мабуть і собачоі будки не збудували в своєму житті ...
інспектор Показати IP 17 Листопада 2016 12:43
Правий -Рубльов
ода Показати IP 17 Листопада 2016 12:44
так кожного року перекидаються кошти вигідним підрядникам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus