USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині п’яним за кермом спіймали працівника ДСНС, суд визнав його винним

5 Грудня 2022 07:13
На Волині працівника ДСНС, якого спіймали п’яним за кермом, на суді намагався відмазати адвокат. Однак Локачинський районний суд ухвалив постанову, якою таки визнав рятувальника винним.

Водія Андрія Л. на GEELY JL 7162 зупинили на вулиці Луцькій у Локачах 21 серпня. В чоловіка були ознаки алкогольного сп’яніння, тому йому запропонували пройти огляд в медичному закладі, однак він відмовився.

Відзначимо, що правопорушник працює на посаді командира відділення 15-ї ДПРЧ 3 ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Волинській області. До суду він не з’явився.

Натомість його захисник Рущак В. М. зазначив, що постанову складено з порушенням порядку її оформлення, зокрема відсутня підстава для зупинки транспортного засобу посадовою особою поліції, не роз’яснено права та обов’язки, право на захист та порядок проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, наслідки відмови від проходження такого огляду. До того ж, відеозапис не є безперервним. Тому він просив закрити провадження через допущені недоліки у складанні протоколу.

Однак суд не погодився з адвокатом, адже відео містить ідентифікувальні ознаки приладу, за допомогою якого здійснено відеофіксацію, дату та час події, що не ставить під сумнів належність і допустимість цього доказу та підтвердження ним обставин саме у цій справі. А на відеозаписі водій визнає, що вживав спиртне.

У підсумку водія на рік позбавили водійського посвідчення та оштрафували на 17 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Експертиза Показати IP 5 Грудня 2022 09:23
Просто виникла пожежна небезпека у сільській чайній і доблесний депеесник мусив гасити ! А у процесі - наковтався, надихався і нагасився до понаднормативного проміле !
пенсіонерка Валя Показати IP 5 Грудня 2022 09:33
це не адвокат а типовий собутильник
Прокурор Показати IP 6 Грудня 2022 09:41
Андрюха, доїздився під мухою? Ще ж треба щодня так, а один раз бути впійманому..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus