USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині платили компенсації за неіснуючі доїльні установки

7 Червня 2014 13:17
Ряд зловживань з використанням бюджетних коштів волинська прокуратура виявила у сфері аргопромислового комплексу. Найчастіше винуватцями розкрадання бюджетних коштів стають місцеві чиновники відповідних управлінь.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії з приводу стану додержання бюджетного законодавства, у тому числі при здійсненні процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів, яка відбулася в прокуратурі області вчора, 6 червня.

Так, управління агропромислового розвитку Маневицької РДА привласнило більше 230 тисяч гривень компенсації вартості установки індивідуального доїння, які фізичним особам не купувалися. Як повідомив заступник прокурора області Олег Корецький, нині за цим фактом триває досудове розслідування.

Подібне виявили прокурори Камінь-Каширського, Любешівського районів та Любомльської міжрайонної прокуратури.

Олег Корецький відзначив, що документи на отримання компенсацій подавалися через відповідні комісії в РДА. Останні перевіряли лише повноту наданих документів, а не їх достовірність. Тож робота комісій виявляється, м’яко кажучи, малоефективною.

«Можна припустити що законодавчий механізм попередження розкрадання бюджетних коштів не працює. Комісії, створені при управліннях АПК райдержадміністрацій з представників органів контролю різного роду, не хочуть бачити фальсифікації документів і явно не використовують право виїздити на місце. Про це свідчить те, що жодного матеріалу згадані комісії не направили, хоч вони перші мали б виявляти зловживання», - резюмує прокурор.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Людмила Петриканин стверджує, що департамент завжди виконує і дотримується законів. Минулого року за 860 доїльних установок волинським селянам виплатили 4,1 мільйона гривень. А ось те, що документи не в усіх, хто їх подавав, правдиві – на совісті місцевих чиновників. Бо, мовляв, комісії створюються в кожному районі, а департамент їхнім висновкам вірить.

«В комісію ми пропонуємо включати правоохоронців. Саме комісія збирає документи і перевіряє їх. Відповідна комісія створена у кожному районі», - пояснює Людмила Петриканин.

Натомість у прокуратурі кажуть, що подібні зловживання – непоодинокий факт. Тож системність таких зловживань змушує замислитися про ефективність роботи контролюючих комісій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 7 Червня 2014 13:54
Скоро виясниться ,що всі гроші відправлялися на Луцьк, Клімчуку.
АПК до дідо Показати IP 7 Червня 2014 15:52
А то можна подумати, що Борис Петрович не при ділах, на одному апараті 2500.00 чистої маржі він в житті не пропустив би.
АПК Показати IP 7 Червня 2014 15:49
Петриканин нагло бреше, Знімаючи дотаційні гроші люди платили їх представнику Люльки , який видавав їм апарати. Альтернативи не було з Петриканин і Горбенко працював тільки люлька і всі апарати йшли в район через них і тільки через них , то до чого тут районні комісії брехня була , тепер вже райони винуваті, винуваті ті що з люлькою гроші ділили
Анонім Показати IP 8 Червня 2014 11:46
АПК видніше, але піар или, що сам Карпук їх розвозив, і той самий Горбенко підрив ті апарати, то хай і відповідає за свої слова і дії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus