USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

На Волині потрібно до 40 шкільних автобусів щороку

11 Вересня 2017 11:47
Для того, щоб оновити парк автобусів, які вийшли з ладу та забезпечити транспортом опорні школи, в області потрібно 35-40 нових шкільних автобусів щороку.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 11 вересня.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк поінформував, що цьогоріч планують закупити 26 шкільних автобусів, використавши кошти Державного фонду регіонального розвитку та освітньої субвенції, а також коштів місцевих бюджетів на умовах співфінансування. Наразі не передбачені у повному обсязі кошти співфінансування, оскільки вартість автобуса становить 1,68 мільйона гривень, а не 1,6 мільйона, як передбачали раніше. З бюджету області потрібно передбачити 11,04 мільйона гривень на купівлю шкільних автобусів.

Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що в області потрібно мінімум 35-40 автобусів щороку. Так, існує потреба в оновленні парку автобусів,які виходять з ладу і термін експлуатації яких закінчився, а також про повернення автобусів, що були мобілізовані під час проведення АТО і автобуси для реалізації програми опорних шкіл. З його слів, автобусами повинні бути забезпечені усі опорні школи та філіали. Він зауважив, що до 15 вересня повинні бути ухвалені рішення щодо перерозподілу коштів у випадку неможливості співфінансування купівлі автобусів з місцевих бюджетів. 18 вересня сформують кінцевий перелік установ освіти, які отримають нові автобуси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus