USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

На Волині судяться прокурори, які не пройшли атестацію

19 Квітня 2021 21:08
Атестацію органів прокуратури пройшли не всі працівники. Ті, хто позбулися посад і не погоджуються з рішеннями атестаційних комісій, подали судові позови.

Про це стало відомо під час засідання комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю 19 квітня.

Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук під час звіту повідомив, що цього року вже завершено реформування місцевих прокуратур і створено чотири окружні прокуратури.

З його слів, 2020 рік виявився нелегким для його підлеглих: не всі пройшли атестацію.

«Торік органам прокуратури було дуже тяжко. Рік нас реформували, була невизначеність, три режими атестації, співбесіди. Є працівники, які не пройшли ці етапи, вони судяться, зараз ми в судових тяжбах», - пояснив він.

Нагадаємо, спершу відбувалася атестація прокурорів регіональних прокуратур. Згодом атестувалися прокурори місцевих прокуратур. Окрім тестування на професійні знання та співбесіди, прокурорів перевіряли й на доброчесність.

Не пройшов останній етап атестації (співбесіду), наприклад, заступник прокурора Луцької місцевої прокуратури Руслан Кузьміч. Рішення атестаційної комісії він вирішив оскаржити в суді.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Очевидно Показати IP 19 Квітня 2021 21:24
Все вірно роблять. Яка атестація? А судді хто? В людей є дипломи з зазначенням фаху. Вони на посаду прийшли за результатами конкурсу. Все інше згідно КЗПП.
Правда Показати IP 19 Квітня 2021 21:34
Ага, тра його на доброчесність перевірити ще з Луцького району, як хату строїв , цигани мак ітд ))
Не адвокат Показати IP 19 Квітня 2021 21:46
Я не проти закону, але за справедливість. Чомусь від Луцька до Шацька прокурорами стають або діти прокурорів або ментовських начальників.
до Правди Показати IP 19 Квітня 2021 22:52
Атестацію не пройшли якраз розумні, кваліфіковані, ті , що працювали, а не ті хто брали лікарняні , щоб зубрити тести.Саме ті, що не пройшли, виконували роботу за тих, хто здав тести... Така правда, на практиці, під час роботи, спілкувалась з тими , хто пройшов і не пройшов... А щодо співбесіди... Іноді той, що проводить співбесіду, далекий від закону, як ... і взагалі, що таке співбесіда- оціночне поняття, а в комісії- часто-густо ті, які давно підлягали звільненню...
5 до до Правди Показати IP 20 Квітня 2021 00:10
А з чого такі висновки, що атестацію не пройшли розумні і кваліфіковані, то виходить, що атестацію пройшли якісь недолугі.
Шапій до до Правди Показати IP 20 Квітня 2021 05:57
Бідні, нещасні прокурори. Я трохи плакав над вашими словами
Феміда Показати IP 19 Квітня 2021 23:20
А той прокурорчик - %обар - перехватчик, шо п'яним возив в сауну повну машину ***вів не судиться ? Видно, з першого разу пройшов !
лучанка Показати IP 20 Квітня 2021 08:16
Мало заплатили, знаємо ми ваше кодло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus