USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині встановили пам’ятні стелу і знак у пам'ять про загиблих захисників

17 Квітня 2024 10:06
У селі Копачівка відкрили пам’ятні стелу і знак на честь Героїв – мешканців громади, які полягли у війні за незалежність і цілісність України. До скорботного заходу долучився і заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

У центрі громади – 21 пам’ятна дошка зі світлинами та іменами загиблих місцевих жителів, які віддали своє життя на фронтах з початку повномасштабного вторгнення. За всіма полеглими воїнами священники відслужили панахиду.

«Сьогодні ми вшановуємо тих, кого знаємо і будемо пам’ятати, хто жив поруч з нами і лишиться в наших серцях, – зазначив Григорій Пустовіт. – В кожній громаді тепер є такі скорботні місця, вони стають місцями сили та пам’яті для усіх мешканців. Ці хлопці, які віддали життя за свій народ і землю, стали нашими небесними охоронцями. Ми маємо пам’ятати їх, молитися за них та продовжувати працювати для перемоги».

Читати ще: У гімназії на Камінь-Каширщині відкрили меморіальну дошку вчителю, який загинув на війні

Співчуття рідним загиблих висловив і голова громади Олександр Совтис. «Вони були вірними захисниками рідної землі. Ця стіна пам’яті є символом нашої вдячності і шани, вона буде нагадувати нащадкам про велику ціну, яку заплатив наш народ за свою вільну країну», – зазначив Олександр Совтис.

Присутні поклали квіти до стіни пам’яті та спільно виконали Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus