USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині злочинна група катувала підприємців за відмову від «даху»

22 Листопада 2019 09:14
Члени одного із злочинних угрупувань, яких 21 листопада у Нововолинську затримали луцькі правоохоронці під час спецоперації, пропонували місцевим підприємцям «кримінальний дах». У разі відмови – застосовували фізичне насилля та тортури, а також нищили майно.

Про це під час брифінгу у прокуратурі Волинської області розповів начальник управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР НПУ Юрій Крошко.

«Ми затримували велику групу осіб, які займалися безпосередньо вимаганням, рекетом, підпалом. Так звані «ділки» пропонували в Нововолинську підприємцям кримінальний «дах» під час здійснення підприємницької діяльності і за це обіцяли їм нічого не робити. Це означало не застосовувати щодо бізнесменів фізичних тортур та не пошкоджувати їхнє майно. Тих, хто відмовлявся платити цим людям «данину», піддавали фізичному впливу або ж пошкоджували їхнє майно», - повідомив Юрій Крошко.

Також правоохоронець зазначив, що один з членів злочинного угрупування арештований за вимагання згідно зі статтею 189 ККУ, інший – за пошкодження майна шляхом підпалу.

«Ці люди поїдуть в СІЗО, і чекатимуть вирішення своєї подальшої долі у суді.

Інші учасники групи також арештовані і будуть притягнуті до відповідальності», - наголосив Крошко.

Нагадаємо, у проведенні спецоперації волинськими правоохоронцями, під час якої вдалося затримати представників двох злочинних угрупувань, одне із яких займалося переміщенням через державний кордон психотропних речовин, а інше – рекетом та вимаганням на території Нововолинська, був задіяний новостворений підрозділ - бюро стратегічних розслідувань. Також начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига розповів, що під час затримання злочинців було здійснено опір працівникам поліції, внаслідок якого один поліцейський отримав ножове поранення.

Окрім цього Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що лідера злочинної групи на прізвисько «Чечен» та одного з її учасників, які за гроші намагалися «кришувати» місцевих бізнесменів, а вразі відмови тиснули на них та їх членів сімей психологічно та нищили майно, затримали 21 листопада у Нововолинську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus