USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На замінування у Луцьку перевірили вже понад 150 об’єктів

11 Червня 2019 09:25
В період так званих замінувань в обласному центрі Волині було «заміновано» понад 150 об’єктів, однак лучан закликають зберігати спокій.

Про це йшлося 11 червня під час оперативної наради у міській раді.

Як розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, всього отримували інформацію про замінування понад 150 об’єктів. Отримано 2 повідомлення про замінування міської ради, ЦНАПу, 4 рази надходила інформація про мінування зоопарку. Лише 3 червня повідомлялось про 3 замінування обласної клінічної лікарні, а всього в цей день надходило 52 повідомлення про замінування.

Він наголосив, що замінування – це елемент гібридної війни Російської Федерації. Він закликав містян з розумінням відноситися до тих незручностей, які вони отримують через хибні повідомлення про замінування та попросив усіх зберігати спокій.

«Якщо інформацію про замінування ви отримали на роботі, при відвідуванні торгівельного чи іншого закладу, то необхідно одразу залишити приміщення. Якщо сигнал про замінування застав вас вдома то потрібно забрати документи, гроші і з усіма членами сім’ї, а також домашніми тваринами, не забувши замкнути квартиру, вийти з будинку на безпечне місце, яке визначить старший керівник правоохоронного органу, що виконує загальні заходи на вказаному об’єкті. Одягатися потрібно по погоді. Головне не панікувати і зберігати спокій», – зазначив Юрій Кирилюк.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт звернув увагу на цинізм «замінувань» лікарень, дитячих закладів, адже кожного разу хворих потрібно виводити за межі цих закладів, а розважальні центри втрачають виручку.

«Тероризм став проблемою всього світу, жодна країна не може від цього вберегтися. Ніхто не повідомляв 11 вересня, що в США підірвуть хмарочоси. Тому цивілізований світ має бути готовий до цього. Це елемент гібридної війни, яким хочуть внести паніку», – зазначив Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, вже понад тиждень правоохоронцям надходять повідомлення про замінування об’єктів у Луцьку. 9 червня повідомили про замінування інфекційної лікарні, ТЦ «Там-Там» та житлового будинку на вулиці Гречаній.

Зокрема, 31 травня надійшла інформація про наявність вибухівки в кафедральному соборі, районній лікарні, «Новій лінії», «Там-Тамі», офісі Команди Зеленського тощо. 1 червня оголосили про замінування авто біля офісу Команди Володимира Зеленського у Луцьку, зоопарку, інфекційної лікарні та Луцької міської ради. Сьогодні, 10 червня, у поліцію надійшло повідомлення про вибухівку у двох житлових будинках на вул. Шопена, залізничному вокзалі, торгівельному центрі, супермаркеті та лютеранській церкві.

Увечері, 2 червня, у Луцьку повідомили про мінування житловий будинок на вулиці Гірній, «Аптеку низьких цін» на вулиці Грушевського, 19 та супермаркет «Сільпо» у РЦ «Промінь».

Поліцейські встановили, що неправдиві електронні повідомлення щодо мінування об’єктів у Луцьку надходять із серверів, які знаходяться на території Російської Федерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus